Rangos elismerés - a Magyar Sport Napja alkalmából megyei edzők is díjat kaptak

 Több pedagógus és edző is rangos elismerést kapott a közelmúltban Szabolcs-Szatmár-Breg megyéből. Őket köszöntötte a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, Baracsi Endre ma Nyíregyházán.

Jávorszki György tagintézményvezető-helyettes, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából a testnevelés terén végzett tevékenység, a kosárlabda népszerűsítéséért miniszteri elismerésben részesült.

Szintén ezt a díjat vehette át Szekér Lászlóné testnevelő tanár a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumból az iskolás korú tanulók sport szeretetére nevelésében elért kiemelkedő munkájáért, a röplabda sportág fejlesztéséért.

Kerezsi Endre-díjban részesült Bartha Dénes kézilabda edző, gimnáziumi tanár a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumból, aki négy évtizedes kiemelkedő iskolai testnevelői, edzői tevékenységéért, a városi és országos utánpótlás neveléséért kapott elismerést.

A sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Eszterházy Miksa-díjban részesült id. Székely Zoltán, aki a csengeri kézilabdáért tett sokat.