Rászorulókat segít a múzeum
Bútorokat adományozott a Jósa András Múzeum a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyíregyházi csoportjának. A múzeum belvárosi raktárában kapott helyet eddig 28 fotel is. Azokat most rászoruló családok kapják meg.

 

Bútorok, kincsek

 

A Jósa András Múzeumnak három raktára van. A Kereszt utcán a történeti gyűjtemény egy része található és többek között olyan bútorok, amelyeket korábban a múzeumban használtak. Itt sorakoztak azok a fotelek, amelyek évekkel ezelőtt az intézmény dísztermében voltak – mondta Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató. Hozzátette, úgy döntöttek, hogy színes foteleket a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlják fel.


14 – 14 fotel

 

A bútorokat az Együtt Segítsünk Egymáson Egyesület segítségével szállította el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyíregyházi csoportja. Tóth Andrásné csoportvezető elmondta, a fotelek fele Nyírkátára kerül, a segítő egyesületnek is adnak belőle. 14 fotelt pedig – párosával – a szegény családok kapnak majd meg.

 

Jelentőségteljes adomány

 

Október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja – többek között ezért is jelentőségteljes a Jósa András Múzeum adománya. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyíregyházi csoportjának mintegy 2000 regisztrált ügyfele van, a rászorulók többek között bútorokat, ruhákat is kapnak az adományozóktól.


Dér Vivien