Rekordszámú nyugdíjas vett részt az ingyenes szűrővizsgálaton

Vércukor mérésen vett részt Kakukk József. A nyíregyházi férfi feleségével együtt jött el a Városi Rendelőintézetbe. A házaspár szerint ki kell használni az ingyenes szűrvizsgálatokat.

Nagyon fontos az, hogy az ember a magánmérések mellett is, a hivatalos méréseket is megtalálja és folyamatosan kísérje figyelemmel ezeket. Nagyon örülünk az ilyen lehetőségeknek. Eljövünk nagyon szívesen. Tényleg évenkét visszajárunk és próbálunk annak érdekében tenni, hogy az értékek belül maradjanak a szabványnak.

– fogalmazott Kakukk József.

Hadat üzentek a gyakori betegségeknek

Vérnyomást, testzsírt és tüdő vitalitást is mértek szerda délután a Szent István úti egészségügyi intézményben. Több százan vettek részt a szűrésen.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője azt mondta, a szűrésekkel a leggyakoribb megbetegedéseknek üzennek hadat.

Az ingyenes szűrőprogramok azért vannak pont, hogy felhívják a figyelmet a gyakrabban előforduló megbetegedésekre. Ez az elhízás, cukorbetegség és a magas vérnyomás. Ezek a leggyakoribb betegségek Magyarországon és ezek határozzák meg a többit is, mert ezek alapján indulnak az egyéb más szövődmények és betegségek.

– szögezte le Csikós Péter, igazgató.

Ajándékot ért az egészségmegőrzés

A szűrővizsgálaton résztvevők a különböző helyszíneken aláírást kaptak, aki minden állomáson megjelent, ajándékot vihetett haza. Az egészségügyi állapotfelmérést az önkormányzat és egy háztartási-vegyipari termékeket előállító cég is támogatta.


Z. Pintye Zsolt