Rocktörténet Schulzzal

Schulz átbeszélve a terveket, Miló Mihály operatõr-rendezõvel belevágott a sorozat bevezetõ részeinek leforgatásába, melyek elsõsorban a kezdetekrõl, a stílusok kialakulásáról szólnak. Folytatva következtek a korsza¬kok és elõadók. Ehhez segítséget kapott Földes László (Hobo) barátjától is, aki interjúkban jelenik meg a részekben.

A terv fontos része volt egy egyhetes angliai, londoni forgatás, ahol olyan helyszíneken készültek felvételek, melyek fontos szerepet játszottak a rock történetében. Abbey Road EMI stúdió, a híres zebra, mely a Beatles lemezborítóján is megjelenik, a Royal Albert Hall fontos koncertek helyszíneként, kávéházak, hol híres zenészek és zenekarok fordultak meg. 1993–94-ben elkészült 23 rész, amely azóta több alkalommal került ismétlésre és erre készülünk a jövõ héttõl ismét.

Sajnos, Schulz kollégánk 2015-ben távozott közülünk. Emlékezve személyére és tisztelegve sokrétû zenei ismerete elõtt, a sorozatot bevezetõ és egyben az utolsó vele készült interjúval indítva nyolc héten át, heti három résszel várjuk Önöket a képernyõk elé. Vetítések: kedden 18.25 (ismétlésben aznap 22.20 és szerda 21.25), csütörtökön 18.25 (ismétlésben aznap 22.20 és pénteken 20.30), szombaton 22.00 (ismétlésben vasárnap 20.30).