Roland Garros - győzelemmel kezdett Fucsovics Márton Párizsban

 Fucsovics Márton ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta. Csak a helyszín változott Genfről Párizsra, a nyíregyházi teniszező játéka szerencsére nem! A Roland Garros főtábláján a kanadai Vasek Pospisil ellen egy brékkel nyitott, majd hozta saját adogatását. Újabb brék, újabb jó szervák és máris 4-0-ra vezetett Marci. A folytatásban is nagyon határozottan és jól teniszezett a magyar játékos és 5-0-ra vezetett. Mindenki elkönyvelte a sima játszmagyőzelmet, de magára talált Pospisil, előbb hozta saját adogatását, majd brékelt és újra jól szervált, a végén mégis Marci örülhetett, 6:3-ra nyerte az első szettet.

A második szett szorosan indult, minden egyes pontért nagy csata folyt a pályán. Érezhető volt, hogy a játszma eleje az egész mérkőzést eldöntheti, és hozta is mindkét teniszező adogatójátékát. 3-3-nál aztán sikerült Marcinak a brék, és két játékra került a mérkőzés megnyerésétől. Egy remek labdamenet végén már 5-3 volt az állás, majd több szettlabdája is volt Fucsovicsnak melyek közül a harmadikat értékesítette, így nyerte a játékrészt.

A harmadik szettben Pospisil egy brékkel kezdett, majd hozta saját szerváját így 2-0-ra vezetett. 3-3-nál aztán sikerült az egyenlítés, majd a negyedik ász után már Fucsovics Márton állt jobban. Ettől kezdve felváltva nyerték a játékokat a felek, így jöhetett a rövidítés melyben a magyar fiú volt jobb, így győzött és továbbjutott.

Francia Open, Roland Garros férfi egyes

Fucsovics Márton – Vasek Pospisil 6:3, 6:3, 7:6

Dankó László