Rövidhírek október 24-én



A tartalomból:

 

– A hazaszeretet és a hazafiság semmit sem változott 61 év alatt – mondta az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján Dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere kiemelte, ugyan a forradalmi eseményeknek nem volt színtere a város, ám a nyíregyháziak mindig a jó ügy mellé álltak, síkra szálltak a szabadságért és a függetlenségért.

– Jó ütemben haladnak a Jósa András Oktatókórház udvarán épülő óvoda kivitelezési munkálatai. A több mint 300 millió forintból megvalósuló beruházás támogatja az óvodai férőhelyek iránt megnövekedett igényt, a kórházban dolgozó kisgyermekes nők minél korábbi visszaállását a munka világába, illetve munkaerő megtartó erővel is bír. A projekt 2017 decemberére valósulhat meg.

– Novembertől már elektronikus recepttel is kiválthatjuk gyógyszereinket, persze a papír alapú vények is használatban maradnak. Az új rendszert, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret már tesztelték. Várhatóan zökkenőmentes lesz a novemberi indulás, a háziorvosoknak, gyógyszertáraknak és az egészségügyi intézményeknek is.

– Egy tejsavót szállító tartálykocsi vélhetőleg figyelmetlenül váltott sávot és ütközött egy személygépkocsival szombaton délelőtt a Pazonyi úton. Az anyagi kár jelentős, a felek nem tudtak megállapodni a felelősség kérdésében, ezért rendőri intézkedésre is sor került.

– Az őszies idő beköszöntével a Bujtosi tóról munkagépek segítségével kiemelték a szökőkutat, hogy az elkövetkező hónapokra raktárba helyezzék.

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőn reggel Nyíregyházán, a Sarkantyú és a Kossuth Lajos utcák kereszteződésében. A balesetben hárman sérültek meg.

– Kedd reggel a Széchenyi és a Szarvas utca csomópontjában a viharos szél leszakította a jelzőlámpát.

– A Korányi és az Eperjes utcák kereszteződésénél egy autós áttért a szemközti sávba, és összeütközött a szabályosan érkező járművel.

– 2017. október 24-én (kedd) 8 órától a Vécsey utca- Toldi utca csomópontjában található hidat karbantartási munkálatok miatt teljes szélességében lezárták.