Rubint Réka: Az egészséget nem lehet megvásárolni

– Azokat is szeretettel várom, akik korábban még nem voltak az edzéseimen. Azt szoktam mondani, „soha nem árt, hogy mindig önmagadhoz mérd önmagad”. Vagyis ha valaki csak 5 percet mozog velem, és ez indítja el azon az úton, amit az alakreform edzésekkel és hangulattal szeretnék átadni, akkor már megérte. Pont hétvégén volt egy alakreform táborom és rengeteg résztvevõ eljött Szabolcs megyébõl is. Jelezték is nekem, hogy már alig várják a nyíregyházi találkozót. Az, hogy ennyien ellátogatnak az edzéseimre és próbálnak csatlakozni ehhez az életérzéshez, az mind-mind óriási örömet jelent nekem. Bízom benne, hogy így lesz ez Nyíregyházán is – hangsúlyozta.

 

„MINTÁK VAGYUNK”

 

– Vallom, hogy önmagunkon keresztül tudjuk a gyerekeinket a legjobban motiválni és a legjobb útra terelni, tanítani. Aki heti 2-3 alkalommal beiktatja a mozgást az életébe és tudatosan, következetesen ûzi ezt, az ezzel együtt mindent megad a gyerekének, hiszen mi magunk vagyunk számukra a minták.

– 15 éves koromban azt mondta nekem a testnevelõ tanárom, hogy egy „genetikai selejt” vagyok, és meg akart buktatni tesibõl. Persze jogosan, hiszen nem tudtam megcsinálni egy fekvõtámaszt sem, és arra is képtelen voltam, hogy lefussak egy métert. Nálam ez a kijelentés azt eredményezte, hogy be akartam bizonyítani, a tanárnõ szavai alaptalanok és meg tudok változni. Év végére négyes lettem. Abban az egy évben megtapasztaltam, hogy a sport mennyi mindenre gyógyír. Még a szerelmi bánatra is. Megtanultam küzdeni, a saját határaimat átlépni, kilépni a komfortzónámból, értékelni az értékeimet. Megtanultam mindent, amit a sport ad – magyarázta.

 

NE ENGEDJÜK MEG EZT A LUXUST

 

– Az az ember, aki megengedheti magának azt a luxust, hogy az egészségére nem vigyáz, azt nem tudom irigyelni. Az egészség a legfontosabb az életben. Elválhatsz, leéghet a házad, kirúghatnak a munkahelyedrõl. Mindent újra lehet kezdeni, de az egészségedet semmiért nem lehet megvásárolni. A döntés a mi kezünkben van. Egy életünk van, azt, hogy hogyan éljük, csak rajtunk múlik.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)