Rúzsa Magdi: Zenét akarok adni az embereknek

– Már nagyon sokszor jártam Nyíregyházán elõadóként és magánemberként is. Szerencsére, ahol egyszer koncerteztem, oda visszahívnak. Nyíregyházán mindig jó a hangulat, befogadóak az emberek, akik azért jönnek a koncertjeimre, hogy jól érezzék magukat. Ezért pedig mindent meg is tesznek. Valahogy mindig, mindenkinek van egy kedves szava hozzám. Örülök, hogy újra muzsikálhatok ennek a kellemes, jó közönségnek. A nagy slágereket is elviszem majd a VIDOR Fesztiválra.

 

„ÉRZÉSEKET ÉS ÉLMÉNYEKET AKAROK ADNI”

 

Magdi azon kevés énekesek közé tartozik, akit nem szippantott be a tehetségkutatós világ, és az élõ zene mellett tette le a voksát. Szerinte számára nincs is más út, mert a dalaival érzéseket és élményt akar adni az embereknek. Ez pedig csak akkor mûködhet, ha minden igazi – vallja.

– Nem szeretem a mû dolgokat. Már az elején egyértelmûen és gyorsan döntöttem, és ha én egyszer elhatározok valamit, azt véghez is viszem.

 

SOKSZOR MERÍT A GYEREKKORBÓL

 

Magdi dalainak többsége bár nagyon érzelmes, ezek nem mind õt tükrözik. Sok bennük a fikció, de ahogy õ mondja, gyakran merít a gyerekkorából vagy a mából, esetleg a magánéletébõl.

– Mindig nyitott szemmel járok. Figyelem az embereket, a természetet, a város sodrását. Sok pillanatot tudok így elkapni, amikbõl versek születnek, aztán a versekbõl meg dalszövegek.

 

„HA IDÕM ENGEDI, KENYERET SÜTÖK”

 

A beszélgetés során megtudom, az énekesnõ szabadidejében sokat olvas és sportol. Imád fõzni és kenyeret sütni. A legújabb szerelme pedig a lovaglás – ami egy egészen különleges élményt nyújt számára.

– Nagyon szeretem a lovak hihetetlen erejét. Ahogy belenézek a szemébe és érzem, hogy mindent lát. Fantasztikus.

Magdi életében most nincs megállás. Két lemeze is készül. Szeptember 9-én lesz az idei utolsó budapesti koncertje a Parkban, közben persze fut a Magdaléna Rúzsa a Pesti Színházban, november 5-én pedig Presser Gáborral a Budapesti Kongresszusi Központban lép fel az Angyal mellett címû darabbal, így nem fog unatkozni – zárta gondolatait.

Bruszel Dóra