Salakmotor - országos bajnoki futammal indul a 2019-es idény

Lengyel, cseh, ukrán és szlovák motorosok mellett a legjobb magyar riderek is rajthoz állnak április 13-án a salakmotoros bajnokság nyitófutamán. Sőt a tervek szerint egy argentin versenyző is indul.

Ezzel egy olyan szezon kezdődik a Nagyhalász Speedway Ringen, mely rangos viadalokat tartalmaz. Május 25-én például EB futam helyszíne lesz a szabolcsi pálya, de júliusban is két nemzetközi versenyt rendeznek.

- A FIM szabály több helyen is változott, mi természetesen minden pályát érintő változtatásnak eleget teszünk. Ezek tovább növelik a motorosok biztonságát. Igyekeztünk a nézőknek is kényelmesebbé tenni a szurkolást, a pálya készen áll a versenyekre - mondta Albók József a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa.

Május 25-én a Salakmotoros Európa-bajnokság döntőjébe való jutás lesz a tét. A Challenge elnevezésű versenyt utoljára 2014-ben rendezték hazánkban. Igazi világsztárok várhatóak, tavaly a GP induló Emil Sayfutdinov is starthoz állt ugyanezen a megmérettetésen, Terenzánoban. Évről évre egyre nagyobb a presztízs értéke az EB-nek, így idén is öldöklő csata várható, ráadásul a nagyhalászi lesz az utolsó próbatétel azon vaspapucsosoknak, akik a 4 fordulós sorozatban részt akarnak majd venni. Most szombaton a magyar bajnokság első futama 14.30-kor kezdődik, várhatóan szép számú közönség előtt.