Segítség a nyíregyházi Beteg Gyerekekért Alapítványnak a BioLife plazmaközpontjától

Nyíregyházán a Beteg Gyerekekért Alapítvány támogatására szavaztak azok a segítőkész emberek, akik a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz Akciójában a nyíregyházi BioLife plazmaközpontba hozták el ajándékkal teli cipősdobozukat. A BioLife 10 plazmaközpontjában országszerte összesen 796 ajándékdoboz gyűlt össze. A dobozolók nyolc városban szavazhattak, hogy két helyi non-profit szervezet közül melyiket támogassa további 100 ezer forint adománnyal a cég.

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójában az átvételi pontok között idén is jelen voltak a BioLife plazmaközpontjai, országszerte 10 helyszínen, köztük Nyíregyházán.  Aki a 10 BioLife központ valamelyikében adta le a dobozát, két helyi non-profit szervezet támogatásáról szavazhatott. A jótékonykodók szavazatai alapján Nyíregyházán a Beteg Gyerekekért Alapítvány kapta meg a 100 ezer forint értékű támogatást.

„Cégünk filozófiájához nagyon közel áll az adományozás, hiszen plazmaközpontjainkban egész évben vérplazmát gyűjtünk, ami életmentő gyógyszerek mással nem helyettesíthető alapanyaga. Nagyra értékeljük a Beteg Gyerekekért Alapítvány munkáját és nagyon örülünk, hogy adományunkkal hozzá tudunk járulni a súlyos állapotú újszülöttek és koraszülöttek mentéséhez” – mondta el Dr. Nyerges Judit, a BioLife központok ügyvezető igazgatója.

A BioLife plazmaközpontokról

A BioLife Plazma Hungary Kft. a Takeda-csoport tagja, jelenleg 10 plazmaközpontot működtet Magyarországon az alábbi városokban: Budapest, Pécs, Eger, Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged. A BioLife központok fontos hazai szereplők az életmentő vérplazmaalapú-készítmények előállításához használt vérplazma gyűjtésében. A BioLife globális vezető szerepet tölt be az iparágban.  Web: www.teddmegmost.hu

A BioLife és a Takeda

A BioLife több mint 200 korszerű plazma-gyűjtő központtal rendelkezik az Egyesült Államokban és Európában, amelyek magas színvonalú szolgáltatást és a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják a donorok, valamint az életmentő plazma-terápiában részesülő betegek számára. A BioLife a Japánban bejegyzett székhelyű Takeda vállalat része, amely egy globális, értékalapú, K + F-fókuszú biogyógyszerészeti vállalat, amely más, speciális gyógyszerek mellett plazma eredetű terápiákat gyárt és szállít. A Takeda, több mint 80 év tapasztalattal rendelkezik az emberi vérplazma alapú terápiák területén. A vállalatcsoport jelenleg 20 plazma alapú készítményt jegyez, melyeket elsősorban a vérzékenység, továbbá az immunhiányos állapotok kezelése során alkalmaznak.

Web: www.biolifeplasma.com www.takeda.com