Semmelweis Nap Nyíregyházán

A RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT FOTÓKÉRT, TOVÁBBÁ A KITÜNTETETTEK ÉS KINEVEZETTEK LISTÁJÁÉRT KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKRE!

Orvosokkal, ápolókkal és az egészségügyben egyéb területen dolgozókkal telt meg a megyeháza díszterme kedd délután. A helyiség egyik részében meghívottak, a másikban hozzátartozóik foglaltak helyet, hiszen ezen a napon részesítették elismerésben azokat a dolgozókat, akik területükön kiemelkedően teljesítettek.

 

Díjazottak

 

Dr. Bakk Sándor belgyógyász, kardiológus szakorvos is az egészségügy területén végzett kiemelkedő munkájáért és példamutató magatartásáért vett át elismerést a Semmelweis napi ünnepségen. Az adjunktus 2003-tól dolgozik a Jósa András Oktatókórház 3-as Belgyógyászatán. Eleinte rezidensként tevékenykedett, majd a belgyógyász szakvizsga megszerzését követően kardiológiai szakvizsgát tett. A területen belül az invazív kardiológia és echokardiográfiás vonalon bizonyítja szaktudását. Aktív dolgozója az osztálynak, részt vesz a járó- és a fekvőbeteg szakellátásban, valamint a 24 órás invazív kardiológiai ügyeletben, ahol a régió infarktusos betegeit látják el. Munkáját szereti, kihívásnak tekint minden esetet, amelyek olyan erőt biztosítanak számára, hogy átsegítik a mindennapok nehézségein.

 

„Elismerés, amely az egész csapaté”

 

Dr. Bakk Sándor, a Jósa András Oktatókórház 3-as Belgyógyászati Osztályának adjunktusa elmondta, nagyon örült ennek a díjnak, és nem számított rá, hogy a díjazottak között foglalhat helyet. Hozzátette, úgy véli, elismerés egy ilyen díjat kapni, de ez nemcsak az ő érdeme, hanem az osztályé is, amely a csapatuknak is szól egyben.

A Semmelweis Napon nem csupán orvosokat és ápolókat, hanem technikai dolgozókat is elismertek. Fazekas Jánosné több mint három évtizede dolgozik a nyírbátori szakrendelőben, ahol a tisztaságért felel. Az egészségügyi dolgozók napján kiemelkedő munkavégzése miatt elismerésben részesült.

 

Orvosok, ápolók, technikai dolgozók

 

Fazekas Jánosné technikai dolgozó kifejtette, nagyon örül az elismerésnek és szinte szóhoz sem tudott jutni, amikor megtudta, ő is a díjazottak között van. Azt mondta, nagyon jó érzés és hálával gondol a főnökeire.

 

Ötezren a megye lakosságáért

 

A megyében több mint 5 ezer ember dolgozik azért, hogy zavartalan és sikeres legyen a kórházakban zajló munka. Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az ünnepségen kiemelte, külön büszke elismerésben részesült kollégáira és köszönetét fejezi ki azoknak a dolgozóknak, akik a megemlékezés alatt a betegágyaknál teljesítettek szolgálatot.

A főigazgató elmondta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak minden intézményében nagyon fontos ez a nap, hiszen ez a magyar egészségügyben dolgozóknak a napja, amely 2011 óta munkaszüneti nap is egyben. A főigazgató hozzátette, úgy véli, Semmelweis Ignác születésnapján meg kell állni egy percre és tiszteletet kell adni az egészségügyben dolgozóknak, hiszen ők az emberi élet megmentésén dolgoznak, ami igen nagy dolog.

 

Ügyelet lesz

 

Július-jén, Semmelweis Ignác születésének napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak területén a járóbeteg-rendelések elmaradnak, de ügyelet természetesen várja azokat, akiknek ellátásra van szükségük, hiszen az egészségügyi ellátás a betegek érdekében még ezen a napon sem állhat le.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)