Sikeres az AQUA SE
Sikeres versenyszezont zárt az AQUA SE. A vízilabdacsapat két korosztályban bajnok lett, ezen kívül megszereztek egy ezüst- és egy bronzérmet is. A játékosok jelenleg nyári szüneten vannak, augusztus elején kezdődnek újra az edzések, hogy egy kemény alapozást követően megkezdhessék a csapatok a felkészülést a következő szezonra.

Még májusban, a sóstói medencében nyerte meg az ősz óta tartó Vidékbajnokságot az AQUA SE serdülő csapata, de nem csak Nyíregyházán diadalmaskodtak a pólósok. Idén tavasszal a vízilabdaklub visszakerült Sóstóra, így hosszú idő után újra Nyíregyházán edzhetnek a nyíregyházi fiatalok. Itt megfelelő körülmények között, szárazon, jól felszerelt konditeremben és vízben zajlanak az edzések. A tárgyi mellett a személyi feltételek is adottak voltak a sikeres évhez. Az AQUA SE-nek ebben a szezonban az Észak-keleti Ligában a Zemplén és miskolci csapatok voltak az ellenfelei, a Vidékbajnokságban pedig a Zemplén és a Romániából érkező csapatok jelentettek kihívást a nyíregyháziaknak.

 

Két arany, egy ezüst, egy bronz

 

Kántor Gábor, az AQUA SE vezetőedzője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, hosszú versenyszezonon van túl a csapat. A Vidékbajnokságban és az Észak-keleti Területi Bajnokságban szerepeltek az AQUA SE játékosai az idén. Az egyesület öt csapata játszott különböző korosztályban. Kántor Gábor edző jónak ítélte meg a csapatok szereplését. Azt mondta, két korosztályban bajnoki, egyben ezüst-, egyben pedig bronzérmet szereztek.

 

Nyíregyházi gólkirályok

 

A csapatban több tehetséges, fiatal pólós is játszik. Az Észak-keleti Ligában Gyermek II-es korosztályban Cserpák Zalán lett a gólkirály, Kedves Iván pedig a gólkirályi címért harcba szállva a második helyen végzett. A Vidékbajnokság serdülő korosztályában pedig Spák Csaba érdemelte ki ezt az elismerést. Az AQUA SE játékosai jelenleg nyári pihenőjüket töltik, majd augusztus 3-án ismét vízbe szállnak a játékosok. Egy komoly alapozást követően kezdi meg a csapat a felkészülést a következő versenyszezonra. A 2001-es korosztályra az országos bajnokság küzdelmei várnak, az első meccseket októberben játsszák majd. Az AQUA SE pólósai a következő szezonban a vidékbajnokságban is a medencébe szállnak.

 

Bemutatkozik a 2004-es korosztály

 

A legkisebbek pedig, a 2004-es korosztályú gyerekek idén kezdik meg az első bajnoki szezont Gazsovits Zoltán edző vezetésével.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)