Sikeres EB után a nyíregyházi röplabdás

Remekül szerepelt Görögországban az Európa-bajnokságon a magyar U18-as női röplabda válogatott, melynek játékosként Pampuch Gréta, stábtagként Pampuch Csaba is tagja volt. A mieink többek között legyőzték az EB negyedik, házigazda görögöket, és a csoportelső, addig veretlen bolgárokat is.

– Óriási élmény volt! Azt kértük a játékosoktól Horváth Andrással, hogy lépésről-lépésre haladjanak. Nem szabad görcsölniük, felszabadultan lépjenek pályára, és élvezzék a játékot. A sorsolásunk nem volt kedvező, mert rögtön a nagyon erős lengyel csapattal találkoztunk, de tisztességesen helytálltunk. Utána pedig jöttek a győzelmek, ami sokat segített. A végén a veretlen Bulgária legyőzése pedig komoly fegyvertény volt – mondta Pampuch Csaba.

A trénernek egyelőre szoknia kell az itthoni meleget, Krétán nem volt ilyen forró a levegő, mint idehaza. Sokat nem láthattak a szigetből, mert leginkább a szálloda és a sportcsarnok között ingáztak végig. Természetesen Gréta is szóba került, édesapja pedig büszke a teljesítményére.

– A statisztikai mutatók alapján mind nyitásfogadásban, mind nyitásokban a válogatott egyik legjobbja volt, és pontok tekintetében is a teljes mezőnyt nézve az élcsoportban zárt. Nagyon hasznos EB-n vagyunk túl, sok tapasztalatot szerezhetett, melyet később kamatoztathat – tette hozzá Pampuch Csaba.