Sikeres év az Állatparkban

Különleges állatok születtek és érkeztek ebben az esztendőben a Nyíregyházi Állatparkba. Többek között egy vörös panda ikerpár, egy vörös óriás kenguru, és több kismajom látta meg itt a napvilágot, majd augusztusban különleges fehér oroszlán született. Őt háromhetes korában elválasztották édesanyjától, mert az nem tudta anyatejjel táplálni. A kis oroszlánt a Viktória-házba költöztették, ahol egy gondozó vette pártfogásába. A négyhónapos oroszlán már társat is kapott, aki a gyöngyösi állatkertből érkezett hozzá. Az itt születetteken kívül Rostockból érkezett Fiete, a kétéves jegesmedve fiú, aki már belakta új kifutóját. Különlegessége, hogy szeret vizesen a homokban hemperegni, ezért a látogatók ritkán láthatják őt hófehér bundában.

 

Új élmények

 

2016-tól fogadja látogatóit az Andok-kalandok, ahová egy újszülött tapír is beköltözhetett mamájával és az Ausztrál-kifutó is új elemként vonult be a park látnivalói közé. Ebben az évben különleges kiállításnak is otthont adott a Nyíregyházi Állatpark. Nyáron a Herendi Porcelánmanufaktúra "állatait" mutatták meg a közönségnek.

 

„Születésnapos év”

 

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója elmondta, különleges év volt ez sok tekintetben. Kifejtette, először is azért, mert most ünnepelte a park 20. születésnapját. Gajdos László visszaemlékezett a nagy elődre, a hetvenes években kialakított Vadasparkra, az Ifjúsági Parkra és a Vidámpark együttesére. Hozzátette, az Állatpark 1996-tól létezik, ezért igyekeztek ezt az elmúlt két évtizedet megünnepelni.

A születésnapot egész évben ünnepelték a Nyíregyházi Állatparkban. Minden hónap huszadikán valamilyen különlegességgel készültek a park dolgozói.

 

Az Állatparkból a Kanári-szigetekre

 

Augusztus huszadikán például egy utazást sorsoltak ki a látogatók között. Egy egri pár így juthatott el a Kanári-szigetekre, de számos más újdonság és játék várta az érdeklődőket. Már hagyomány, hogy minden decemberben adománygyűjtést szerveznek a Nyíregyházi Állatparkban. Ilyenkor jelképes összegért, mindössze 100 forintért mehettek be a látogatók. A száz forintos napon a vendégek adományozhattak is a rászorulóknak. Ebben az évben 20 ezren látogattak ki ezen a napon az Állatparkba, ők összesen 35 kisteherautónyi ajándékkal segítették a gyűjtést.

 

Közel 480 ezer látogató

 

A Nyíregyházi Állatparkban még nem zárták le teljesen az évet, hiszen sokan az esztendő utolsó napjára is terveznek egy állatparki sétát, de az eddigi adatok alapján a park látogatóinak a száma 2016-ban megközelítette a 480 ezret.

A tervek szerint meglepetések 2017-ben is várják majd a látogatókat. Tavasszal kezdődik a főbejárat átépítése. A jövőben így egy látványos látogatócentrum fogadja majd a park területére lépőket.

ME.