Sikeres fedett pályás idény az atlétáknál
Jól sikerült a fedett pályás idény a Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakága számára. Főleg a dobók teljesítettek jól, akik közül többen a válogatott keret tagjaként most Aradon vesznek részt az Európa-kupán.

Mozgalmas időszak van a Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak háta mögött. Több korosztályban is az elmúlt hetekben rendezték a fedett pályás bajnokságot, és a verseny arra is jó volt, hogy az edzők felmérjék, hol tart a sportolók felkészülése. Voltak, akiktől többet vártak, de néhányan már most olyan formában vannak, hogy kiharcolták az EB részvételi jogot.

– Leveleki Bence már teljesítette az EB szintet, és jól szerepeltek a dobóatlétáink is, akik közül Kerekes Dóra, Kerekes László és Káplár János is ott lehet Aradon az Európa-kupán – mondta Vas László vezetőedző. 

Az atléták közül többen is az olimpiai részvétel kiharcolásáért küzdenek, de az Európa-bajnokságon is szeretnének jól szerepelni. Magasugrásban 229 centiméterben állapították meg a kvalifikációs szintet, Bakosi Péternek ezt kellene teljesítenie, míg diszkoszvetésben 66 méter fölött kellene dobnia Szikszai Róbertnek, hogy ott legyen Rióban. A sportoló sokat erősödött a téli szünetben, egyelőre a mozgása nem állt még össze, de edzői bíznak abban, hogy sikerül kijutnia a nyári játékokra.

Dankó László