Sikeres felvételi időszakot zárt a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara
Sikeres felvételi időszakot zárt a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara

Sikeres felvételi időszakot zárt a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. A korábbinál 10 százalékkal többen választották az intézményt, az általános felvételi eljárás eredményeként 477 új hallgatójuk lesz szeptembertől. A legnépszerűbb szakok a mentőtiszt, a védőnő és a szülésznő voltak.

Az általános felvételi eljárás keretében 477 jelentkezőt vettek fel a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karára. Közülük 242-en nappali, míg 235-en levelező tagozaton kezdhetik meg a tanulmányaikat. Ez a szám 14 százalékkal haladja meg a tavalyit.

Dr. Sárváry Attila oktatási dékánhelyettes elmondta,

A legnépszerűbb szakok idén is a mentőtiszt, a védőnő és a szülésznő voltak. Újdonság, hogy a szociális munka nappali tagozaton lehetőség van a duális képzésre, levelező munkarendben is elindul a szülésznő-, valamint a védőnőképzés. A felvett hallgatók száma még emelkedni fog, mert folyamatban van az egészségügyi szociális munka angol nyelvű mesterképzésre jelentkezők felvételének elbírálása. A regisztráció alapján ezt 96-an az első helyen jelölték meg, a beregszászi képzésre pedig a nyár végéig lehet jelentkezni.

A pótfelvételi eljárásban is számos szakot kínálnak nappali és levelező tagozaton. A mesterképzésben különlegesség, hogy az ápolás nappali tagozaton állami ösztöndíjas képzésre is lehet jelentkezni. Emellett egészségügyi szociális munka, szociális munka és szociális gazdaság, valamint 2 és 4 féléves tanári képzésre is várják a jelentkezőket.