Sikeres hétvégén vannak túl az AQUA SE Országos csapatai és a Baby csapat

Szép számú közönség előtt, hazai pályán fogadta a Sportliget SE-t, az AQUA SE Nyíregyháza pólócsapata. Mindhárom korosztályos AQUA-s csapat megnyerte első itthoni mérkőzését az Országos Vízilabda Bajnokság A2 osztályában. Az U14-es csapat végig vezetve, magabiztosan nyert, az U18-asok szorosabb meccsen diadalmaskodtak, végül az U16-os csapat is nyert, egy már szinte elvesztett mérkőzést mentettek meg büntetőpárbajban.

A legidősebbek, az ifjúságiak kezdték a mérkőzések sorát. Az U18-as ifjúsági csapat nehezen lendült játékba. A két kiválóan védő kapusnak köszönhetően rendre elakadtak a támadások, így pl. az első hazai gólra másfél negyedet kellett várni! Ezt követően hatékonyabb lett az AQUA támadójátéka, vezetésre tettek szert, de 4:4-nél egyenlíteni tudott az ellenfél. A harmadik negyed végén ismét sikerült megszerezni a vezetést, az utolsó játékrész elejét pedig nagyon elkapta az AQUA, és eldöntötte a 3 pont sorsát. Az U16-os serdülő csapat, ahogy mondani szokták a sírból hozta vissza a mérkőzést, és egy lehengerlő 6:0-ás utolsó negyeddel döntetlenre mentette a csatát, majd a büntetőpárbajból győztesen került ki.

Az AQUA SE U14-es csapata játszott másodjára. Jó kezdést követően nem engedték ki a kezükből az irányítást, így biztos siker született. Éder Zsolt, a gyermek csapat edzője így értékelte a látottakat:

-   Nyerni akartunk! Az első pillanattól kezdve nagyon jól védekeztünk, ez kulcs volt a győzelemhez, párosult ehhez egy nagyon jó kapusteljesítmény, és nagyon sok helyzet, melyekből 13-at kihasználtunk. 2:0 után volt egy kis zavar, ami szerencsére nem tartott sokáig, így fokozatosan tudtuk növelni az előnyünket, még azzal együtt is, hogy ziccereket hibáztunk. Mindenki játszott, a fiatalabbak is jól szálltak be a mérkőzésbe. Gratulálok a csapatnak! Jövő héten a Vác, idegenben nehezebb lesz!

Hatvani Péter az AQUA SE vízilabda szakedzője így nyilatkozott a serdülő és ifjúsági mérkőzésekről:

-   Az ifi meccs egy igazán nehéz mérkőzést hozott. Sok volt a pontatlanság elől, azonban a kapunkat végvári vitézként védtük. A hibák ellenére uraltuk, illetve kézben tartottuk a mérkőzést. Egy-egy bekapott gól után is tettük a dolgunk és végül sikerült győzelemmel kiszállni a medencéből. A serdülő csapat véleményem szerint saját magának nehezítette meg a dolgát a harmadik negyedben. A 4. negyedre úgy engedtem ki a srácokat, hogy egy olyan negyedet kell produkálni, ami ritka számba megy, de képesek rá és már bizonyították is ezt. A taktikánkat is nagyon megváltoztattuk és kockáztattunk. Mentálisan nagyon rendben voltunk ebben a negyedben. Szívvel lélekkel mentünk előre, és sikerrel vettük az akadályt. Küzdeni tudásból, akaratból ötösre vizsgáztak játékosaim. Büszke vagyok a srácokra az ifiknél is és a serdülőknél is!

Az AQUA Sport Egyesület Nyíregyháza U10-es vízilabda csapata két mérkőzést játszott vasárnap az Észak-keleti Baby I. fordulójában, Debrecenbe. A mérleg egy győzelem, egy vereség.

-   Bár ennél a korosztálynál még nem tartják nyilván az eredményt, hiszen itt még az első és legfontosabb, a sport szeretete, de mégis jó volt azt látni hogy ennek ellenére, úgy mentek előre a fiúk, ahogy azt elvártam tőlük! Az első mérkőzésünket Miskolc csapata ellen vívtuk meg, amelyet szoros, jó védekezéssel sikerült egy teljesen kiegyenlített első félidőt játszanunk. A második félidőre már kicsit elfáradtunk, és pontatlanabb labdákkal dolgoztunk, ezzel megnehezítettük a saját dolgunkat is. Viszont az ezt követő meccsre, amelyet a Göd Baby csapata ellen játszottunk, sikerült teljesen összeszedniük magukat a fiúknak, és újult erővel, nagy fölényű győzelmet aratni! Sikerült, jó pár dolgot elsajátítaniuk a fiúknak a felkészülés alatt, amit elvárok tőlük, de még mindig van hova fejlődni, hogy még erősebben mehessünk a következő fordulóra! – mondta Rudik Máté a Baby csapat edzője

OB Eredmények:

Ifjúsági (U18):

AQUA SE Nyíregyháza –  Sportliget SE 8 – 6   (0-1, 3-1, 2-2, 3-2)

AQUA SE: SZEDLÁR SZ. – Radóczi B., Petróczi Á., RUDIK Zs. 1, - SZÉKELY Á. 2, Virág B., TOLNAI D. 1,

CSERE: ÉDER-PAVOLEK D. 2, DOROGI L. 2, Kóth Á. 1, Tilki D., Varga S., Tilistyák B.,

Gyermek (U14):

AQUA SE Nyíregyháza –  Sportliget SE 13 – 5   (4-2, 3-0, 4-2, 2-1)

AQUA SE: UDVARHELYI M. – KUSNYÉR Á. 4, SIMON D. 3, HIMICS P. 2 – Radóczi S., Jávor E. 1, MURI N. 2

Csere: Tári R., KOI Sz. 1, Kocsis B., Horváth Z., Blazsán Á., Koncz I., Kokas Á., Dávida K. (kapus)

Serdülő (U16):

AQUA SE Nyíregyháza –  Sportliget SE 12 – 12   (1-3, 3-3, 2-6, 6-0, büntetőkkel: 16-13)

AQUA SE: SZEDLÁR SZ. – VARGA S. 2, KUSNYÉR Á. 3, , TILKI D 2. – Tégel Á. 1, , Kóth Á. TOLNAI D. 3

Csere: Simon D. 1, HIMICS P. 3, Tomori D., Szupkay-Papp Sz. 1, Jávor E., Horváth A.,