Sikeres szennyvízberuházások

Az elmúlt két évben a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. szolgáltatási területén nyolc, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósult szennyvízelvezetési és -tisztítási projekt érkezett el a befejezéséhez. Ebből az alkalomból a cég ünnepi közgyűlést tartott. Szabó Istvánné vezérigazgató örömmel jelentette be, hogy a lezárult projektek összértéke közel 36,5 milliárd forint. Hatalmas csatornázási beruházások voltak a térségben, 16 olyan településen is, ahol eddig nem volt kiépített rendszer. Több városban – mint például Nyíregyházán is – a meglévő hálózat bővült, illetve új szennyvíztelepeket is építettek vagy felújítottak. Ezzel több mint 24 ezer bekötésre nyílt lehetőség.

 

13,7 MILLIÁRDOS BERUHÁZÁS NYÍREGYHÁZÁN

 

Az ünnepi közgyűlésen az érintett térségek és települések vezetői bemutatták a beruházások eredményeit. A legnagyobb fejlesztés Nyíregyházán valósult meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, 13,7 milliárd forintos beruházás történt, ami a város jövője szempontjából kulcsfontosságú. 190 kilométer vezeték, 109 átemelő, szennyvíztisztító telep, komposztálótelep épült. Az önkormányzat az önerőalapból is nyert 1,3 milliárdot, tehát ez egy sikeres projekt lett a kezdeti nehézségek ellenére. A beruházás természetesen a nyíregyházi agglomerációt is érinti.

 

JAVULT A LAKOSSÁG ÉLETMINŐSÉGE

 

A közgyűlésen hangsúlyozták, a nyolc projekt eredményeként az összegyűjtött szennyvizek a 21. század igényeinek megfelelő szennyvíztelepekre érkeznek, és a legmodernebb technológiával valósul meg a tisztítás is. Így a jövőben összességében évi több mint 2 millió köbméter távozó szennyvíz sem terheli tovább a környezetet. A beruházásokkal 26 település 66 500 lakosának életminősége javult.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)