Sikeres, színes a VIDOR
Teltházas színházi darabok, pécsi alternatív rock és kacagtató előadások a street art-osoktól. Ez volt a szerdai VIDOR. A fesztivál szombat este zárja kapuit, akkor is színes teátrumi előadásokkal, magyar és külföldi koncertekkel, valamint tűzijátékkal várják a kikapcsolódni vágyókat.

Hungarikum a VIDOR-on

 

A régi, népi kiscimbalom továbbfejlesztett változatával, a hangtompítókkal ellátott, lábakon álló cimbalommal is megismerkedhetett a VIDOR közönsége szerdán. A citerafélék családjába tartozó húros hangszert, hangszereket a Cimbalom Duó, azaz Balogh Kálmán és Lukács Miklós szólaltatta meg, olykor még az ütőket is elhagyva. A Kossuth téri kisszínpadtól nem messze pedig bohócok szórakoztatták a nagyérdeműt. A VIDOR-on, mint minden évben karikaturisták is alkotnak. Zsoldos Péter kézügyességét, kreativitását sokan szeretik. Túlzó módon, humorosan mutatja be azokat, akik leülnek vele szembe. A művész azt mondta: „Az egyéniségét kell igazából megfogni, nem a puszta külső tulajdonságokat. Persze arra is lehet építeni, de igazából azt kell kibontani, hogy pontosan kicsoda az alany. Sértődés csak akkor fordulhat elő, ha túl mélyen sikerül eltalálni az egyéniségét.”

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Humoros színdarabok

 

Szerda este teltházas volt a Kölcsönlakás című előadás. A budapesti Játékszín bohózatában Dobó Katát, Lengyel Tamást és Lévay Viktóriát is láthatta a közönség. Szintén nagy sikerű volt a Bocs, félrement! című darab a Krúdy Kamarában. Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva. A Kossuth téri nagyszínpadon szerda este többek között Szabó Benedek és a Galaxisok, utánuk pedig a pécsi, alternatív zenét játszó 30Y is koncertezett. Tűzzsonglőrökkel pedig minden este, a koncertek után találkozhatnak az érdeklődők. A városháza előtt mutatják be különleges koreográfiájukat.

Dér Vivien