Sikert sikerre halmoz az Apáczai szorgalmas diákja, Vincler Konrád

Vincler Konrád egyike azon tanulóknak, akik anyanyelvüket és választott idegen nyelvüket, az angolt is egyaránt kiemelkedően, választékos módon művelik. A nyolcadik osztályos tanuló az angol nyelvet kezdetektől fogva kiváló érzékkel és könnyedén sajátította el. A megtanult ismereteket azonnal képes reprodukálni, kiemelkedvén társai közül ezen képességével.

Konrád a kezdetektől fogva angol nyelven olvas, filmet néz, fejleszti ismereteit, és kiterjedt tudását a számítástechnika széles körű megismeréséhez is hasznosítja.

Nagyon gazdag szókinccsel rendelkezik, és a nyelv megformálására és kiejtésére is nagy gondot fordít. Könnyedén nyeri meg a szaktantárgyi versenyeket alsós kora óta, legyenek azok városi, megyei vagy területi megmérettetések. Országos versenyen 4 helyet vívott ki magának. Bármilyen feladattal megbirkózik, legyen az egy grátisz fejezet írása kedvenc könyvéhez, próza és versmondó vetélkedők, vagy éppen komplex nyelvtani és szövegértési feladatsorok.

Különleges képességei ellenére Konrád nem hivalkodó jellemű, elsők között jelentkezik társai korrepetálására. Segítőkész, a nyelvtani problémák megmagyarázása sem okoz neki gondot, ha az angolról van szó. Fiatal kora ellenére minden témában választékosan fejezi ki magát, és minden alkalmat megragad arra, hogy az angol lakta területek lakóival, akár az interneten, akár a szabad idejének feláldozásával, utazások alkalmával kommunikálhasson.

A végzős diák igazi példával szolgál társainak abban is, hogy hogyan lehet az iskolai tananyagot minél természetesebben és praktikusan a különböző élethelyzetekre átültetni.

Konrád rendkívül érdeklődő gyerek. Szinte minden érdekli. A művészeteken (irodalom, komolyzene, színjátszás) át a technikán (számítógép, űrtechnika) keresztül a napi hírekig minden. Az iskolai rendezvényeken rendszeresen szerepel, gyönyörűen mond verset. Erős irodalmi vénája van. Mindenről van véleménye, és ennek hangot is ad. Mondandóját választékosan, kulturáltan közli. Nagyon sokat olvas – angolul is –, rendkívül gazdag szókinccsel rendelkezik.

Nemcsak a humán tárgyak érdeklik, hanem a természettudománnyal is szívesen foglalkozik. Az idén tagja volt a Bólyai Matematikaverseny megyei győztes csapatának.