Sima győzelem - a Békés ellen hazai pályán nyert a NYÍKSE a bajnokságban

A Sunshiine NYÍKSE a tehetséges békési fiatalokból álló csapatot fogadta a férfi kosárlabda NBII keleti csoportjának mérkőzésén. A hazaiak kezdő ötöséből mindössze a légiós Befahy Gauthier hiányzott.
Ennek ellenére magabiztosan és lendületesen kezdett a nyíregyházi csapat, nem hagyva kétséget, hogy ki a jobb.


Az első negyed végére már 18 pont különbséggel mentek a hazaiak. Aztán néhány könnyelműen eladott labda, rossz védekezés azonnal mutatta, hogy kezdik a fiúk lazábban venni a mérkőzést. Kovács Tibor edző ekkor szép lassan a fiatalokra cserélte a rutinos öregeket. A fiatalok pedig nagy bizonyítási vággyal nemhogy megtartották, de növelték a különbséget a második negyedben. Így a félidőben 60-22 volt az állás a nyíregyháziak javára. Ekkor úgy tünt, hogy a kezdő ötösre nincs is szükség, de azért a harmadik negyedet ők kezdték. A Békés viszont ebben a negyedben több pontot dobott mint az előző két negyedben összesen, és okoztak néhány kellemetlen pillanatot az Asztalos, Oláh, Kósa, Zajácz, Horváth ötösnek. Így ezt a negyedet "csak" 7 ponttal nyerte a NYÍKSE.  
A negyedik negyedre viszont használt a két perces fejmosás, így a végeredmény 120-54 lett. 
A fiatalokat kitűnően vezénylő Sipos Timót nagyszerűen szervezte a játékot és 21 pontig jutott, miközben 5 triplát dobott. Az NBII-ben, a felnőtteknél második alkalommal bemutatkozó Kazai Ákos kitűnően helyettesítette a csapatkapitány Asztalost és több látványos megoldás mellett, akár védővel együtt is "zsákolva" a labdát egészen 13 szerzett pontig, 16 lepattanóig és 24(!) IBM pontig jutott.  De minden fiatalt dícséret illet, hiszen egyre jobban beépülnek a felnőtt csapatba.
A rutinos rókák közül pedig Horváth Bence régi fénykorát hozta.

Legközelebb a sereghajtó Gyula otthonába utazik majd a NYÍKSE csapata. 

Sunshine NYÍKSE -  Békési SZSK U23 120-54 (31-13; 29-9; 31-24; 29-8) 

NYÍKSE: Asztalos I. 12; Kósa T. 12/6; Oláh Z. 4; Zajácz K. 11/3; Horváth B. 26/6
Cserék: Sipos T. 21/10; Kazai Á. 13; Herczku A. 8/6; Bogár P. 5/3; Földesi N. 6; Szabó B. 2; 
Edző: Kovács Tibor