Soha rosszabb bajnokságot - négy aranyérem!

Négy bajnoki címet szereztek a hétvégén az Atlétikai Magyar Bajnokságon a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői. Formájuk biztató a közelgő világbajnokság előtt, ahol biztosan szurkolhatunk majd szabolcsi sportolónak. 

Remekül szerepeltek a nyíregyházi atléták a Budapesten rendezett Atlétikai Magyar Bajnokságon. Szikszai Róbert, Boros Bence, Helebrandt Máté és Tóth Balázs is bajnok lett, Kerekes Dóra, Nyisztor Petra és K. Szabó Gabriella pedig dobogós helyen végzett. A szakág vezetése elégedett a csapat teljesítményével. 

- Minden versenyzőnk a legjobb nyolcban volt a fiatalok kivételével, ez biztató a jövőre tekintve. Lehetett volna még több bajnoki cím, de betegség, sérülés hátráltatta a sportolóinkat, de nem lehetünk elégedetlenek - mondta Vas László a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője.

Egyelőre még kérdéses, a nyíregyházi atléták közül hányan indulhatnak az augusztusi budapesti világbajnokságon. Helebrandt Máté már kvalifikálta magát világranglista helyezésével, így ő biztosan ott lesz a VB-n. Tóth Balázs és Szikszai Róbert is olyan helyen van, hogy szinte biztosan indulhatnak a világbajnokságon. Utóbbi diszkoszvetésben szeretne hazai környezetben jól szerepelni. 

- Úgy gondolom egy 63.5 méterrel bekerülhetek a döntőbe, ez lenne a cél. Esti verseny lesz, várhatóan kicsit hűvösebb időben, ez nekünk kedvező lehet - mondta Szikszai Róbert. 

Tóth Balázs az Universiádén is indulhat. A súlylökő a Nyíregyházi Egyetem hallgatója, az intézmény pedig anyagilag is támogatja a versenyző kínai utazását.  

- Számos más módon támogattuk eddig is a sportolóinkat, például egyéni tanrenddel, de a modellváltás óta az egyetemi sportélet jelentős támogatásban részesült, így mi is segíthetjük Tóth Balázst, hogy ott legyen Kínában a versenyen - mondta Halkóné Dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja. 

Az atléták felkészülését nagyban segíti az Atlétikai Centrum, ahol minden feltétel biztosított ahhoz, hogy megfelelően dolgozhassanak. A válogatottak közül Kozák Luca és Márton Anita is itt edzett, jelenleg pedig Szeles Bálint gátfutó bajnok készül Nyíregyházán.