Sok a rémült, elkóborolt állat

Bár a különböző állatvédő szervezetek minden szilveszter előtt felhívják az állattartók figyelmét arra, hogy az év utolsó napján kiemelt figyelmet fordítsanak kedvenceik védelmére és megnyugtatására, ennek ellenére idén is nagyon sok házi kedvenc kóborolt el ijedtében a tűzijátékok zaja miatt. Az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyére az elmúlt két napban több mint 60 bejelentés érkezett, amelyben eltűnt kisállatokra hívták fel a szakemberek figyelmét.

 

12 kutya már hazajutott

 

Tóth Mariann, az Állatbarát Alapítvány szakmai instruktora elmondta, tizenkét állatot mikrochip segítségével sikerült hazajuttatni, aminek a gazdi és a kisállat is nagyon örült.

 

20 kutya kóborol

 

A tizenkét kutyán kívül 30 ebet keresnek még a gazdáik, és 20 olyan jószágról van tudomásuk az Állatbarát Alapítvány munkatársainak, akik még mindig az utcákon kóborolnak és annyira rémültek, hogy nem lehet őket megközelíteni, azért, hogy befogják őket és biztonságos helyre szállítsák az állatvédők. Az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén szilveszter óta két kutya várja, hogy hazavigyék őket. Közülük az egyik kutya rossz állapotban van, de a helyi állatorvos mindent megtesz azért, hogy az eb meggyógyulva kerüljön vissza gazdáihoz. A menhelyen még két hétig várják, hogy jelentkezzen a két kutya tulajdonosa, ezt követően örökbe fogadhatóak lesznek. Erre szükség is van, hiszen az Állatbarát Alapítvány jelenleg dupla házzal üzemel, annyira sok kutya és macska van, hogy befogadni új állatot már nincs lehetőségük.

ME.