Sok helyzet és két gól
A 22. fordulót rendezték a bajnokságban. A Nyíregyháza Spartacus ellenfele a Tiszaújváros volt.

Mátyus János több helyen változtatott a legutóbbi csapathoz képest. Perger Bence először kezdett a bajnokságban, Zoran Kostic pedig tavasszal először volt a keretben.

Nyíregyháza Spartacus–Tiszaújváros 2–0 (0–0)

Városi Stadion, 1000 néző

Jv.: Lovas László (Pogonyi, Kövér)

Nyíregyháza: Perger - Szokol, Rubus, Rakovic, Törtei - Zofcák, Ramos (Kostic a szünetben), Szécsi, Rezes - Pölöskey (Harsányi a szünetben), Pálinkás (Csorba 82. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Tiszaújváros: Tóth - Fodor, Hajdu (Holecz 69. p), Polényi, Czégel, Katona (Varga 64. p), Kerekes, Kovács Sz. (Potyka 77. p)., Kovács P., Shadi, Molnár

Vezetőedző: Molnár Zoltán

További képekért kattintson a fotóra!

A Szpari kezdett jobban, egy beadás után Rezes fejelt mellé. Az első percekben a Nyíregyháza játszott fölényben, de nagy helyzet nem alakult ki. Szécsi próbálkozott egy távoli lövéssel, de mellé szállt a labda. Több szögletet is rúghatott a Spartacus, de rendre tisztáztak a védők az első negyedórában. A 17. percben Zofcák adott be a jobb oldalról, középen többen is érkeztek, Rezes centikkel maradt le. Egy újabb beadás végén Pölöskey fejelt, alig ment mellé a labda. A 26. percben három szöglet egymás után, az egyik végén Pálinkás fejesét bravúrral hárította Tóth, majd Szécsi lőtt fölé. Egy újabb beadás végén Pölöskey csúsztatott, majd Rezes fejelt fölé, folyamatosan nyomott a Nyíregyháza. A 37. percben Zofcák került helyzetbe, közeli lövését vetődve hárította a vendég kapus, majd nem sokkal később Szécsi labdája ment mellé. Pálinkás is megpróbálkozott egy lövéssel, elment a labdája a kapu előtt keresztbe. A 44. percben Rezes tüzelt messziről, Tóth nagyot védett. A szöglet után a gólvonalról vágták ki a labdát a tiszaújvárosiak egy közeli lövést követően. Az első félidőben hiába volt nagy fölényben a Szpari, gól nem esett. A szünetben kettőt is cserélt Mátyus János, Kostic és Harsányi érkezett. Utóbbi rögtön helyzetbe is került, de blokkolták a lövését. Harcosan kezdte a játékrészt a Szpari, több lehetőséget is kidolgozott, de Szokol lövése fölé, Harsányi próbálkozása mellé szállt. Az 58. percben nagy tűzijáték az újvárosi kapu előtt, de ez a helyzet is kimaradt. Majd Zofcák szögletét Kostic kapásból 16-ról alig lőtte fölé. Egykapuzott a Szpari, de nem akart összejönni a vezető gól. Két Pálinkás helyzet következett, előbb lövését fogta Tóth, majd fejese fölé ment. Szécsi is megpróbálta távolról, ez a lövés mellé ment. A 70. percben megszületett a vezetés! Igor Zofcák szöglete után Harsányi Zoltán ért a labdához, mely kétszer is megpattant a kapufán, majd a kapusról a hálóba került, 1–0! A gól után is a Szpari támadott, Zofcák 25 méteres szabadrúgása a felső lécről pattant ki. A 79. percben ismét Zofcák, ezúttal beadására jól érkezett Harsányi Zoltán, aki közelről a kapuba lőtt, 2–0! Tovább támadott a Nyíregyháza, Csorba és Szécsi is helyzetbe került, de kimaradtak a lehetőségek. Több gól nem esett, a Nyíregyháza megnyerte a mérkőzést.

Mátyus János: – Rengeteg helyzetet dolgoztunk ma ki, és megérdemelten nyertünk. Azt szokták mondani, senki nem pótolhatatlan, de Zoran Kosticot mégis kiemelném, aki visszatérése után nagyon jól szállt be, és sokat számított a jelenléte. Mai győzelmünket távozó technikai vezetőnknek, Márton Istvánnak ajánljuk.

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)