Sok napsütés mellett záporok, zivatarok is előfordulhatnak szombaton
Sok napsütés mellett záporok, zivatarok is előfordulhatnak szombaton

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma országszerte sok napsütés várható, ugyanakkor nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, napközben a Dunától keletre helyenként alakulhat ki zápor, zivatar.

Késő délután, este az Alpokalja fölé is besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, de zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka folyamán csökken a felhőzet, általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de északon, északkeleten elvétve még előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz, hajnalra 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap nagyrészt napos időre számíthatunk északkeleten erőteljesebb, másutt többnyire gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Északkeleten szórványosan, másutt elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de északkeleten megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.