Soltész Bélára emlékeztek

A 4S-2000 Kft. alapítója, Soltész Béla inasként került az egykori Mezőgéphez, majd munka mellett leérettségizett, és többször megkapta a Szakma Kiváló Dolgozója címet. Az 1990-es években azért küzdött, hogy a vállalatnál felhalmozódott érték ne vesszen kárba. Éppen ezért 1996-ban megalapította a jelenlegi vállalkozást, ahol felesége, Miskolczi Zsuzsanna a pénzügyekért volt felelős. A 4S-2000 Kft. 2000-ig csak hazai cégeknek gyártott, később kiléptek nemzetközi piacra, ma pedig már 80 százalékban a külföldi megrendelők igényeit elégítik ki. A Soltész házaspár élete végéig dolgozott azért a közösségért, ahol nem csupán termelőeszközként tekintettek a dolgozókra. A cég születésének 20. évfordulóján a család, egykori és jelenlegi dolgozók, illetve barátok emlékeztek meg az alapítókról.

 

A siker titka a jó csapat

 

Soltész Attila, a 4S-2000 Kft. ügyvezetője azt mondta, a vállalkozás sikere a csapatban rejlik, illetve abban, hogy minőségi munkájukat alázattal, határidőre végzik. Az ügyvezető hozzátette, folyamatosan új kihívásokkal állnak szemben, jobb minőséget kell gyártani szorosabb határidővel.

További képekért kattintson a fotóra!

A középvállalkozás jelenleg egykori területének hatszorosán működik és 100 nyíregyházi családnak biztosít megélhetést.

 

Példamutató tisztelet

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta, a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező cég 1996-tól van jelen a városban. Itt akarnak maradni, ami Nyíregyházának nagyon fontos. Az alpolgármester hozzátette, az a tisztelet pedig, amivel a szüleik iránt viseltetnek a gyerekek, kifejezetten említésre méltó még egy vállalkozás szintjén is.

A két egykori alapító, Soltész Béla és Soltész Béláné Miskolczi Zsuzsanna tiszteletére a vállalkozás fennállásának 20. évfordulóján emléktáblát avattak.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)