Sportoltak a szépkorúak

Négy évvel ezelőtt talán maguk a szervezők sem gondolták, hogy ekkora sikere lesz a Szépkorúak Sporttalálkozójának. A résztvevők száma megduplázódott, a negyedik versenyen már 580-an vettek részt a Városi Stadionban. Van aki négyszeres bajnokként állt rajthoz, és szerette volna megvédeni címét.

- Korábban háromtusáztam, most pedig a futó számokban indulok. Szeretném megvédeni a bajnoki címet, és bár elmúltam 70 éves, igyekeztem jól felkészülni - mondta Lovász Mátyás.

Nyíregyháza az elmúlt években sokat fordított a szabadidősport fejlesztésére. A rendezvények mellett olyan eszközök is rendelkezésre állnak, melyeket az idősebbek is használhatnak.

- Nagyon örülök, hogy ilyen sikeres a verseny, és annak is, hogy egyre több nyugdíjas mozog rendszeresen. Mind a Mozdulj Nyíregyháza program elemei, mind a szabadtéri kondiparkok népszerűek a szépkorúak körében - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Atlétikában, tekében, teniszben és kosárradobásban mérhették össze erejüket az 55 év felettiek, de volt kislabdadobás, és egy új sportág is.

- Újdonságként bekerült az ulti is, ami nagyon népszerű. Külön rendezzük a hölgyeknek és a férfiaknak a versenyszámokat, így összesen húsz kategóriában hirdetünk győztest - mondta Dajka László főszervező

Nyíregyházán évek óta működik a Szépkorúak Sportklubja, ahol a tagok minden héten egy alkalommal ingyenesen használhatják a Városi Stadion eszközeit.

Dankó László