Strandröplabda a Kossuth téren
Ötödik alkalommal rendezik meg Nyíregyháza belvárosában a Hübner Strandröplabda Tornát. Az ország különböző pontjairól 33 együttes nevezett, és a játékosok között válogatottak is találhatók.

2012-ben még sokan meglepődtek, amikor közel kétszáz köbméter homokot borítottak le a Kossuth téren. Azóta nemcsak megszokták az emberek, hogy június végén mindig strandröplabda-pályát építenek a belvárosban, hanem már várják is. Ilyenkor ugyanis bárki kipróbálhatja a sportágat. Az 5. Hübner Strandröplabda Fesztivál már négynapos, és szokás szerint a névadó szponzor csapata találkozik a csütörtöki nyitómeccsen a nyíregyházi önkormányzattal. Eddig 2-2 az összesített állás.

Nagyon készülünk, de tudom, hogy az önkormányzat is győzni szeretne. Eddig mindegyik meccs nagy csatát hozott, biztos vagyok abban, hogy most is az lesz – mondta Dobi József, a Hübner-H Kft. igazgatásvezetője.

Az idei torna csütörtöktől vasárnapig tart. Több profi röplabdás is tagja egy-egy csapatnak, így a válogatott Szakmáry Gréta, vagy Sitku Tamara, Andrejkovics Alexandra és Erdős Zsófia is pályára lép. Mivel az Országos Strandröplabda Bajnokság második fordulóját is Nyíregyházán tartják, így a vasárnapi finálé helyszíne a Kossuth tér lesz.

Ha már két ilyen rangos esemény helyszíne lesz egyszerre Nyíregyháza, úgy gondoltuk, ötvözzük a kettőt, ezért felajánlottuk, hogy a finálé a belvárosban legyen. Az amatőrök mellett így profik is pályára lépnek – mondta Molnár Árpád főszervező.

A fesztiválon több gálamérkőzést is rendeznek, így többek között összecsapnak egymással a Szpari focistái, a Nyíregyháza Tigers amerikai futballistái, a kosarasok és a jégkorongozók, de rendeznek találkozókat a nyíregyházi cégek számára is.

Dankó László