Szabó Magda életét feldolgozó előadás várja a nézőket szombaton a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán

2024. szeptember 7-én, szombaton 19 órától látható a Magda, a Szabó produkció a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. Mészáros Tibor és Krajcsi Nikolett főszereplésével fény derülhet az írónő és férje, a szintén író Szobotka Tibor párkapcsolatának féltett titkaira, házasságuk örök kérdéseire...

Vajon teljes életet élhettek gyermektelenül? Mi volt a titkuk, és mi rejlett a látszólagos harmónia mögött? Mindezt egy egyedülálló és izgalmas nézőponton keresztül: a két színész az írónő szeretett állatait, cicáit személyesíti meg, akik szarkasztikus humorral és mély őszinteséggel vezetik be a nézőt a házaspár mindennapjaiba.

Magda, a Szabó

Szereplők:

Mészáros Tibor

Krajcsi Nikolett

Rendező: Mészáros Tibor

Különleges színházi est 70 percben!

„Minden bizonytalan, csak a szerelmünk bizonyos".

Az írónő, akit nem kell bemutatni... minden magyar "Magdája", akit oly ismerősnek vélünk világhírű regényei által, melyekbe nem egyszer életének fontos epizódjait is megírta.

De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket "üldözte"? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Vagy mégis inkább ők akarták így? Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, "csak" együtt, mindörökké?

Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, a karrierről, gyermekvállalásról. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember.

Szabó Magda legendás állatszeretete kutyák és macskák életét aranyozta be, s két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében leveleket is fogalmazott a szomszédaikhoz. Ezekben az üzenetekben az írónő szenvtelen őszinteséggel és végtelenül szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról - az állatok nevében. Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől karrierig. Az előadásban két színész bújik a hőn szeretett állatok bőrébe, érzékenyen billenve át olykor az író házaspár karaktereibe, "kiadva" akár féltett titkaikat is.

Az előadás időpontja:

2024. szeptember 7. szombat 19 óra

Móricz Zsigmond Színház, Nagyszínpad

Jegyek elérhetőek online:

https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/magda-a-szabo-165212/1175624

vagy személyesen:

Móricz Zsigmond Színház Jegyiroda (Nyíregyháza, Színház u. 2.)

Telefon: + 36 42 507 006 +36 30/303-2875 +36 20/233-2926

E-mail: szervezes@moriczszinhaz.hu