Szakképzési együttműködés

Immár három éves az NI Hungary Kft. és a Bánki Donát Műszaki Középiskola kapcsolata. A sajtótájékoztatón elhangzott, az elektronikai ipar elemi érdeke, hogy a műszaki szakközépiskolák kiválóan működjenek és tanműhelyeik jól felszereltek legyenek. A tanulóknak először itt kell megszerezni az alaptudást és elsajátítaniuk a precíz, pontos munkavégzést. Az NI Hungary Kft. 2001-es debreceni megalakulása óta a régióban nagyon sokat tett azért, hogy az érdeklődő diákok szakmai fejlődését biztosítsa. Erre jó példa a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolával kialakított sikeres együttműködés.

 

FONTOS A SZAKEMBER UTÁNPÓTLÁS

 

Dr. Ábrahám László ügyvezető igazgató elmondta, az NI Hungary Kft. a mérés automatizálással és a számítógép vezérelte teszteléssel foglalkozik. Több mint 3 ezer féle termékük van, árbevétel szerint az ország 48. helyén áll a cég.

További képekért kattintson a fotóra!

Az iskolákkal azért keresik a kapcsolatot, mert látják, hogy a szakember utánpótlás egyre nehezebb feladat lesz.

 

AJÁNDÉK SZÁMÍTÓGÉPEK

 

Az együttműködés keretében az NI Hungary Kft. most hat asztali számítógépet és két laptopot hozott a középiskolának, és miután aláírták az ajándékozási szerződést, ünnepélyesen át is adták a számítástechnikai eszközöket. Juhász Ferenc az oktatási intézmény igazgatója hangsúlyozta, az iskolának fontos, hogy a tanulók a végzés után munkahelyet találjanak, ez a kapcsolat a gyakorlati képzésben és az elhelyezkedésben is sokat segít. 2015 nyarától a nyíregyházi iskola diákjai az NI Hungary Kft-nél töltik a nyári gyakorlatukat is, a szállás és helyi útiköltségét is a gyár támogatja. Az iskola a cégtől tavaly két darab szervert, mérőeszközöket, műszereket, és szoftvereket is kapott. A szaktanárok a közelmúltban egy napos oktatáson is részt vettek, ahol a gyártástechnológia, az alkatrész és termékismeret volt a fókuszban.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)