Szakkiállításon a Nyíregyházi Főiskola

A január 22. és 24. között a budapesti Syma Csarnokban sorra kerülő rendezvényre idén több mint 30 ezer látogatót várnak. Az érdeklődő középiskolás diákok, szülők és pedagógusok a közel 200 kiállító stand mellett szakmai előadásokon ismerkedhetnek meg az oktatás jelenével és jövőjével. A kiállítók képviselik a hazai és nemzetközi felsőoktatást, a taneszköz-forgalmazást, a tankönyvkiadást, a szakképzést, a nyelvoktatást és a minőségbiztosítást.

BEMUTATKOZNAK A JÁTÉKFEJLESZTŐK IS

A háromnapos rendezvény első napján a Nyíregyházi Főiskolán működő független játékfejlesztő csapat, az ImproVision hívja versenyre az érdeklődőket (az ImproVision első alkalommal 2013 végén a nyiregyhaza.hu-n mutatkozott be). Pénteken az intézmény „népzenész” hallgatói szórakoztatják a kiállítás közönségét, a zárónapon pedig látványos fizikakísérletek helyszínévé válik a főiskola standja. Mindemellett betűjáték (scrabble), humanoid robotok és egy virtuális valóságot modellező munkakörnyezet is érzékelteti majd, mennyire színes képzési palettát kínál leendő hallgatóinak a nyíregyházi intézmény.

Akik ezen a hétvégén nem tudnak ellátogatni a fővárosba, január 27-én a Nyíregyházi Főiskola nyílt szülői fórumán informálódhatnak a továbbtanulás lehetőségeiről.