Szakmai és közönségsiker kísérte a Móricz Zsigmond Színház idei esztendejét

 

Kirják Róbert, a színház ügyvezető igazgatója a számok tükrében értékelte az idei sikereket. 2016-hoz viszonyítva 2505-el emelkedett a bérletesek száma, közel 30 százalékkal pedig a jegybevétel. Ha távolabbi adatokra tekintenek, még magasabb ez az arány.

Kedveltek a karácsonyi bérletek és a Vidor Extra előadásai

Az is tény, hogy a színház sikeresen neveli a színházlátogatók utánpótlását, népszerűek mind a gyerek, mind az ifjúsági bérletek. Beteg gyerekeknek készített egy meglepetés műsort néhány művész, melyet a Jósa András Kórház gyermekosztályán mutatnak be.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Kirják Róbert a kedvencekről szólva említette, hogy a Sherlock Holmes - A sátán kutyájára majdnem 11 ezer néző volt már kíváncsi, és a januári két előadásra is szinte minden jegyet eladtak.

Ez egy olyan sikerszéria, melyet remélem, hogy hosszan tudunk még játszani. Az Illatszertár, amit csak néhány hete mutattunk be  arra is minden jegy elfogyott már  jó eséllyel egy hasonló szériát várhatunk attól is.

Nemcsak a nézők, de a szakma is kiválóra minősítette a Móricz Zsigmond Színház szervező munkáját

A Magyar Fesztivál Szövetség évzáró szakmai napján adták át a VIDOR Minősített Fesztivál dokumentumait. 

Garancia a minőségre, tehát azok a szempontok, amit a minősítők megnéznek, az újítások, a már működő rendszerek magabiztos bemutatása mind azt bizonyítják, hogy ez a fesztivál 16 év alatt annyira stabilan tud működni, és meg is tud újulni évről-évre, egy minősített fesztivál címet úgy kaptunk meg, hogy külön kiemelték, a színház mindenre odafigyel, ami egy ilyen fesztivál megújulásánál fontos.

Megújítja a színház együttműködési megállapodásait a Nyíregyházi Sportcentrum férfi kosár- illetve női röplabda csapatával, melynek keretében a színház bérletesei jelentős kedvezményt kapnak sporteseményekre, a kulturális intézmény pedig a sportolók számára kínál ajándékot.

Hivatalosan is megtörtént egy februári esemény bejelentése

Ismét lesz Táncfarsang, a korábbi évekhez hasonlóan ismét megrendezzük. A legnagyobb sztárvendég a Kecskeméti Balett, akik a jó ismert Carmen című történetet hozzák el nekünk.

A vendégek mellett közös esten szerepel majd a Nyírség és a Szabolcs Táncegyüttes, illetve tárgyalnak kisebb, és ifjabb néptáncosokkal is, kik színesítik majd a Táncfarsang gálaműsorát.


Matyasovszki Edit