Szent imrés diákok az országos döntőben

Nyíregyházát a középdöntőben a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium 3 csapata is képviselte, ebből 2 csapat a döntőbe is bejutott. Az általános iskolás csapat az Árpád-kor témakörében versengett a „Híretek száll szájrul szájra” vetélkedőn, ahol 8. helyezést ért el. A csapat tagjai: Tarczy Panna, Jámbrik Antónia és Dezanove Virginia voltak. Felkészítő tanáruk Tormássyné Kapitány Ágotha.

A másik csapat a középiskolás korosztályban, első világháborús témakörben próbálta ki magát a „Kimegyek a doberdói harctérre” vetélkedőn. A döntőben az előkelő 3. helyezést szerezték meg. A csapat tagjai: Pálfy Szilárd, Kovács András Milán és Popovics Kinga voltak. Felkészítő tanár: Hollósy Tibor. Ez utóbbi csapat tagjai jutalmul egy doberdói emléktúrán vehetnek részt, melyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezet Olaszországban.

A verseny középdöntőjében inkább tényanyagot, míg a döntőben kreatív feladatokat kellett megoldania a csapatoknak. Ráadásul a döntőbe jutott csapatok „házi feladatot” is kaptak, a kisgimisek 10 villámkérdést, míg a nagyok egy katonadalt írtak este.

A döntő nagyon élvezetes volt, tele kreativitást igénylő feladatokkal, például: 

– himnuszfelismerés,

– ördöglakat nyitása, zárása,

– vers- és zenerészletek felismerése.

Köszönjük az iskolának, hogy biztosította számunkra a felkészülési lehetőséget, és hogy ilyen nagy élményben lehetett részünk.

Popovics Kinga, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Nyíregyháza