Szépérzék, fantázia, tehetség
Beszélgetés Pálóczy Magdolnával, a Sárkányölő Krisztián c. mesejáték báb-, és látványtervezőjével.

 A gyermekeknek szóló előadás háttérmunkálatai már éppúgy hetekkel a próbák előtt megkezdődnek, mint a felnőtt előadások esetében. Pálóczy Magdolnát a héten bemutatásra kerülő Sárkönyölő Krisztián báb-és, látványtervezőjét arról faggattuk, hogyan születnek meg, alakulnak át a bábok.

Dézsi Darinka, Kosik Anita és a bábok.

„Az apró részletek megtervezésének, az anyagok és színárnyalatok kiválasztásának folyamatában a határ – a csillagos ég. Különböző fázisrajzok készültek a bábokról, melyekről Bal József rendezővel folyamatosan egyeztettünk, míg kialakult a végső változat, beleértve a többi látványelemet is” – nyilatkozta a fiatal tervező, aki hangsúlyozta: mivel egy különleges interaktív darabról van szó, nem csak az eredeti szövegkönyv, de a bábok kivitelezése is folyamatosan változik.

Részlet az előadásból: Rák Zoltán és Illyés Ákos.

„Mindig a próbák közben derül ki, hogy egy bábu hogyan lehet praktikusabb, szebb, vagy éppen mi vált feleslegessé. Előfordulhat, hogy a premier előtti utolsó percben is változik egy-egy apró részlet. Eredetileg egy szőke hajú királylányként képzeltük el Mufurcka Királykisasszonyt, végül vörös hajú lett.”

Rendező: Bal József
Játsszák: Dézsi Darinka, Kosik Anita, Illyés Ákos, Rák Zoltán.
Zeneszerző: Kazár Pál

Móricz Zsigmond Színház