Szépkorúak Akadémiája Nyíregyházán

A Szépkorúak Akadémiája programsorozat két sikeres féléve után idén ősszel a harmadikat is megrendezi a Nyíregyházi Önkormányzat együttműködve a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karával. A szakmai hátteret az egyetem munkatársai, a feltételeket pedig az önkormányzat biztosítja.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, különböző veszélyeknek kitett ez a korosztály 65 év felett, ezért különösen fontos, hogy megfelelő felvilágosítást kapjanak a mindennapjaikhoz ebben a felgyorsult világban.

 

HAT ELŐADÁS KÉTHETENTE SZERDÁN

 

Prof. dr. Semsei Imre dékán, a DE Egészségügyi Kar dékánja hangsúlyozta, az előadássorozat témáit az egyetem szakemberei állítják össze a célzott korosztály számára, de természetesen figyelembe veszik, hogy mely területekről szeretnének többet tudni az idősek. Az Idősek Akadémiája őszi félévének hat előadását kéthetente szerdánként délután 15 órakor tartják a Váci Mihály Kulturális Központban. Szó lesz a mozgás-gazdag időskor gyümölcseiről, a bűnmegelőzésről, egészségről-betegségről, az időskori depresszió megelőzéséről, a szerelemről és szexualitásról, valamint a művészet és az élet kapcsolatáról. Az első előadásra szeptember 21-ikén 15 órától várják az érdeklődőket.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)