Szépkorúak sporttalálkozója

Négy évvel ezelőtt dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére indult útjára a Szépkorúak Sporttalálkozójának programsorozata, amely mára az önkormányzat, a Nyíregyházi Sportcentrum és a nyugdíjas szervezetek együttműködésével több mint fél ezer idős embert mozgat meg a Városi Stadionban. Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum munkatársa elmondta, az első programon 200-an vettek részt, ma már 580-an neveztek. Ezzel az országban a nyíregyházi a legnagyobb ilyen jellegű sporttalálkozó. Szerdán a Városi Stadionban a csapatok bevonulásával indul a nap, majd 9 órától az atlétikai versenyszámokkal kezdenek két korcsoportban, 100 és 400 méteres futással. Ezt követi a kislabda dobás, a tenisz páros, az asztalitenisz, a kosárlabda büntetődobás, a játékos ügyességi sorverseny, és idén újdonság lesz az ulti bajnokság.


IDŐSÜGY A MOZGÁS IS

 

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa is arra buzdítja a szépkorúakat, hogy lehetőségeikhez mérten fordítsanak időt a testmozgásra is. Fintor Károlyné, a szervezet titkára hangsúlyozta, a városban körülbelül 20 ezer nyugdíjas él, a tanács programjában is szerepel, hogy nemcsak sportban, de más rendezvényeken is megmozgassák az idősebbeket.

A versenyszámok a tervek szerint egy óra előtt lezajlanak, a győzteseket serleggel jutalmazzák, a helyezettek érmet kapnak, és minden résztvevő emléklapot vehet át. A díjátadót követően az önkormányzat közös ebéden látja vendégül a szépkorú sportolókat.

Szoboszlai Tibor
Fotó: Szarka Lajos