Szépség ajándékba
Egyre népszerűbb élményt ajándékozni karácsonyra. Ma már sokan a materiális ajándékok helyett szolgáltatásokkal, különböző kezelésekkel, szépészeti beavatkozásokkal lepik meg szeretteiket. Gyakori a wellnesshétvége, a fitneszbérlet, sőt a stílustanácsadással egybekötött átváltoztatás is.

Szépészeti beavatkozást adni ajándékba egyáltalán nem szokatlan, mondja dr. Semsei Mária, bőrgyógyász. Az utóbbi időben ugyanis egyre többen ajándékoznak különböző kezeléseket, s ezáltal szépséget karácsonyra.

– Egy szépészeti beavatkozás igazából a lélekre hat, mert közvetve boldogságot, jó közérzetet, a szép mindennapokat vásároljuk meg ezekkel a szolgáltatásokkal. Egyre inkább rájövünk, hogy nem a materiális ajándék számít, hanem az amit mindenhova elviszek magammal, az önbizalmam, a közérzetem, a lelki jólétem mindenhova követ és így tudom a páromat boldogabbá tenni, ő meg viszont engem ezért férfiakra, nőkre egyaránt érvényes hogy szépséget ajándékoznak – vélekedik dr. Semsei Mária.

 

Wellness és fitness

 

A statisztikák szerint a wellness szállodákban év végén van a legnagyobb forgalom. A bevétel jelentős része származik a karácsonyra kapott ajándékutalványokból. Sokaknak ugyanis a wellness jelenti a tökéletes kikapcsolódást.

– Elég sűrűn járok wellnessbe, mivel nagyon szeretem. Engem ez teljesen feltölt mind fizikailag, mind szellemileg. A páromtól karácsonyra kaptam ezt a wellnesshétvégét, hogy kipihentem kezdjem az ünnepeket – mondja Budai Enikő.

 

Pénztárcafüggő ajándékok

 

Hogy kinek mi jelenti a szépséget és minek örülne a fa alatt az gyakran pénztárca kérdése is. A paletta igen széles, a több tízezer forintos arc- és testkezelésektől kezdve, a smink tanfolyamokon át, az alacsonyabb árfekvésű szoláriumutalványig, vagy fittnessbérletig terjedhet. 

– Egyre gyakrabban kerül fitneszbérlet a karácsonyfa alá, de előfordul az is, hogy születésnapra, névnapra vásárolnak egymásnak ajándék bérletet. Az urak általában aerobic bérletet a hölgyeknek, a hölgyek pedig konditermi bérletet, vagy squashbérletet a párjaiknak – fogalmazott Horváth Ágnes, a D-Fitness Központ tulajdonosa.

 

Komplex szépség

 

A komplex szépség élménye, azaz az átváltoztatás mint ajándék egyre nagyobb teret hódít a szépségiparban. Ma már vannak ún. stíluskommunikátorok is, akik segítenek kialakítani a testalkathoz igazodó ruhatárat, megmondják mit-mivel és hogyan hordjunk, milyen frizura előnyös és az egyes alkalmakra hogyan sminkeljük magunkat.

Piszár Tünde

(Fotó: internet)