Szeptemberben is látogasson el a könyvtárba! Megéri!

Könyvbemutatók, előadások, kiállítás; el sem hiszi milyen gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárba! Válogasson közülük!   

 
Könyvbemutatók:

Cey-Bert Róbert Gyula: A sólyom embere küldetése - A szabadság és halál útján című kötetének bemutatójára, melyen az író beszélgetőpartnere: Püski István lesz.

 Időpont: 2024. szeptember 20. (péntek) 17.00
Helyszín: Móricz Zsigmond megyei és Városi Könyvtár - Kamaraterem
 
Karakó Judit: Diplomatatáska, Diplomatapuding, Diplomatafeleség című kötetének bemutatójára, melyen beszélgetőtársakként: Dr. habil Minya Károly (intézetigazgató, NYE) és Cs. Jónás Erzsébet (professor emeritus, NYE) vesznek részt.
 
Időpont: 2024. szeptember 24. (kedd) 16.30
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár – Kamaraterem
 
 
Sok szeretettel meghívjuk Önt Cselenyák Imre: Az őrület nyitánya című kötetének bemutatójára, melyen Dr. Bene János (történész) és Csabai László (író) is jelen lesz beszélgetőpartnerként.
 
Időpont: 2024. szeptember 26. (csütörtök) 16.30
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár - Kamaraterem
 
Előadások:
 
A könyvtár is csatlakozott a nyíregyházi Tirpák Fesztivál keretében megrendezett 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban országos programsorozat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei programjaihoz:
 
"Száll a világ lepke-szárnyon" - énekelt versek Sebő Ferenccel - nemzet művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas énekes műsorán vehetnek részt az érdeklődők.
 
Időpont: 2024. szeptember 14. (szombat) 15.30 – 16.30
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár – Kamaraterem 
 
A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében jött létre.
 
 
A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság tisztelettel meghívja Önt a nyíregyházi nemzeti értékeket bemutató ÉRTÉKES ESTÉK programsorozatra. „A Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiójának anyaga” elnevezésű nemzeti értékünket Zsoldos Barnabás volt stúdióvezető, a Kossuth Rádió szerkesztő-riportere mutatja be.
 
Időpont: 2024. szeptember 17. (kedd) 16.30
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár – Kamaraterem

A rendezvényen fotó- és videófelvétel készülhet! A szervezők a honlapjukon és egyéb felületeken közzé tehetik a fotókat és a videókat!

Egy kalandos utazásra invitáljuk Önt Sipos László (PhD): " A Hosszú Fehér Felhő földje: Új-Zéland" című előadásával.

 Időpont: 2024. szeptember 23. (hétfő) 16.30

Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár – Konferenciaterem

Kiállítás:

Leskovics András gyűjtő érmekiállítását ingyenesen tekintheti meg,  2024. szeptember 1. és 30. között a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár III. emeleti Társalgójában.

A kiállítás témája: Az ókor időszakának eredeti fizetőeszközei (az ókori görög, római, valamint a Bizánci Birodalom és a Jézus életével kapcsolatos érmék) 

Minden hónap első munkanapján új kiállítás nyílik, amely folyamatosan megtekinthető a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.