Szerdán közönségtalálkozó, pénteken már meccs

Közönségtalálkozóval indította az új, immár élvonalbeli szezonját a Nyíregyháza Spartacus. A klub vezetése mellett Nagy Dominik csapatkapitány, és három új játékos, Jaroslav Navrátil, Tóth Balázs és Pinte Patrik vett részt az eseményen.

Révész Bálint tulajdonos elmondta, rég várt arra a pillanatra, hogy újra az NB-I-ben szerepelhessen a Szpari. Ugyanakkor azt kérte a szurkolóktól, legyenek türelmesek a csapattal szemben, és akkor is támogassák a játékosokat, amikor esetleg kevésbé eredményesek.

Természetesen a stadion és a hétvégi mezőkövesdi mérkőzés is szóba került.

- Mondhatjuk, ha már három évet albérletben játszottunk, akkor kisujjból megoldjuk, hogy újra máshol játsszunk. De ez nem komfortos senkinek, ám igyekszünk mindent megtenni, hogy a mezőkövesdi valóban hazai pálya legyen. Bízunk benne, hogy sok szurkoló támogat majd minket, a szezonban pedig szeretnénk Nyíregyházához méltó módon szerepelni – tette hozzá Dankó Gergő ügyvezető.

Az igazolásokról Fekete Tivadar beszélt.

- Tavaly nyáron teljesen új alapokra helyeztük a Szpari életét, ahhoz hasonlóan most is minél tudatosabban próbáljuk kezelni a csapatot. Törekszünk arra, hogy olyan játékosok alkossák a keretet, akiknek nem feltétlen az anyagiak állnak az első helyen. Akiket szerettünk volna, hogy maradjanak, maradtak is. Tervezünk még igazolást, de kilencven százalékban kész a keret – mondta a Szpari sportigazgatója.

Tímár Krisztián vezetőedző úgy érzi, jól sikerült a felkészülés.

- A játékosok nagyon motiváltan érkeztek vissza, mindenki szeretett volna itt maradni, nagy a harc a csapatba kerülésért. A vezetőségnek nagy munkája volt abban, hogy megtartsuk az értékeinket. Egy éve szinte a nulláról indulva kellett felépíteni a csapatot, most a meglévőt tudjuk már továbbépíteni. Ez lehet a csapat erőssége. A felkészülés során komoly ellenfelekkel játszottunk, a tervezett munkát elvégeztük – mondta Tímár Krisztián.

A közönségtalálkozón szóba került a második csapat is, és annak NB-III-ban történő indítása. Révész Bálint az Örökösföldre tervezett fejlesztésekről is beszélt. Kiemelte, az önkormányzat partner volt a fejlesztésekben, és 15 évre átadta a területet klubunknak, így rövidesen elindulhat az építkezés. Természetesen a szurkolók is kérdezhettek, a jó hangulatú esemény után pedig pénteken jöhet a rajt, az ETO ellen.