Szerezzen önfeledt örömöket a kutyájának: a Fürdő utcán készül a város legújabb kutyafuttatója!

Három új kutyafuttató épül Nyíregyházán, a Hímesben, Nyírszőlősön és Sóstón, ami része annak a programnak, hogy a város elnyerje az „Állatbarát Önkormányzat” címet 2024-ben. Nyíregyháza egyedi támogatási kérelmet nyújtott be a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítványhoz, amelyre 24 millió forint támogatást kapott kutyafuttatók építésére. A végéhez közeledik a Fürdő utcai kutyafuttató kivitelezése. A beruházást dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Kása Brigitta aljegyző, főosztályvezető és Ágoston Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője helyszíni bejáráson tekintette meg.

 

 

„Önkormányzatunk sikeresen pályázott az országos Közös ügyünk az állatvédelem Alapítványhoz, és 24 millió forint támogatást nyertünk. Ebből az összegből teljes finanszírozással, önerő nélkül három kutyafuttatót tudunk megvalósítani. Az első kutyafuttató már elkészült Sóstógyógyfürdőn, a másik kettőt pedig a Hímesben és a nyírszőlősi sporttelep mellett tervezzük befejezni a nyár végéig”

– részletezte dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

A végéhez közeledik a Fürdő utcai kutyafuttató kivitelezése. A beruházást dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Kása Brigitta aljegyző, főosztályvezető és Ágoston Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője helyszíni bejáráson tekintette meg csütörtök délután. Az eseményen dr. Kása Brigitta aljegyző többek között beszámolt arról is, hogy ez a kutyafuttató is egy nagyobb program része, hiszen az önkormányzat azt tűzte ki célul, hogy elnyeri az állatbarát önkormányzat címet, ennek keretében valósult meg ez a létesítmény is, amit egy héten belül birtokba is vehetnek az állat- és kutyabarátok, ahogy a műszaki átadás-átvétel megvalósul.

 

„Ebben a programban egy cselekvési tervet dolgoztunk ki, amely több kezdeményezést is magában foglal. A kutyafuttatók létrehozása már megvalósult. Emellett a gyepmesteri telep többlépcsős fejlesztése is folyamatban van: legutóbb 10 új kutyaólat kapott a telep, és tervezzük a további bővítést. A „Kutyázz Nyíregyháza!” program keretében ingyenes kutyasulit is szerveztünk, amely rendkívül sikeres volt, hiszen március és április hónapokban több mint 100-an vettek részt benne. Nemrég mutattuk be az állat- és kutyabarát térképet is, amely segítségével a nyíregyházi lakosok és a turisták könnyen tájékozódhatnak arról, hogy hol fogadják szívesen a kisállatokat”

– emelte ki dr. Kása Brigitta aljegyző.

 

Ágoston Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen hangsúlyozta, hogy a városvezetés továbbra is elkötelezett az állatbarát infrastruktúra fejlesztése mellett, és bízik abban, hogy az új sóstói létesítmény is legalább olyan népszerű lesz, mint a már meglévők.

Kapcsolódó galéria

Kutyafuttató a Fürdő utcán