Szigliget 2024 – Élmények ezen a nyáron is!

2024. augusztus 4-től augusztus 9-ig táborozott együtt a Móra, a Vécsey és a Petőfi iskola diákjai, pedagógusai. Évek óta ez a trió együtt tölt több napot a Balaton partján, így sok-sok gyerek, valamint pedagógus ismerősként köszönti egymást már az induláskor.

A vasárnap délutáni megérkezés után a táborozó gyerekek és pedagógusaik kezdésként a Balaton partját fedezték fel.

Második nap, hétfőn a sárvári élményfürdőben csúszdáztunk és lubickoltunk, dacára, hogy az eső időnként el-eleredt. A gyerekek önfeledt pancsolását, a kevésbé jó időjárás sem zavarta meg.

Kedden délelőtt a Tapolcai – tavasbarlangot néztük meg a gyerekekkel, ahol tartalmas és érdekes barlangismeretet hallgattunk végig, majd csónakokkal körbe eveztük a barlangot, melyet minden évben nagyon élveznek a diákok. Így volt ez idén is. Mivel minden nap bőséges reggelit, ebédet és vacsorát kaptunk, kedden este a tábor minden diákja és pedagógusaik egy kellemes sétára indultak Szigligeten belül, ahol az Óvári kilátót és a Szigligeti kikötőt is felkerestük.

Szerdán a délelőttöt a strandon töltöttük a Balaton hűs habjaiban. Ebéd után Sümegre érkeztünk, ahol megnéztük a Fegyver- és kocsimúzeumot, majd egy lélegzetelállító lovagi várjátékot a hatalmas arénában. A lovagi torna a magyarok és mongolok között zajlott, ahol szoros küzdelemben a magyar lovagok győztek. Vacsora után, a gyerekek által nagyon várt, különleges élményt nyújtó esti fürdőzés zárta a napunkat.

Az utolsó előtti nap, csütörtök reggel a Szigligeti várba indultunk el. A vár alatti kávézóban megpihentünk, és nagyon finom fagylalttal édesítettük a reggelünket. A várban nagyon látványos, izgalmas interaktív solymász bemutatót láttunk. Ebéd után utoljára újra megmártózhattunk a Balatonban. A táborozás utolsó eseménye egy különleges produkció volt: EDDA Musical - A Kör című nagyon impozáns darabot tekintettünk meg. Mind a gyerekek, mind a pedagógusok, le voltak nyűgözve a musical végén.

A KÖR egy messziről indult fiatalember felnőtté válásának története, az idén 50 éves EDDA Művek zenekar legnagyobb slágereivel.

Szeretnénk megköszönni Dr. Hudákné Fábián Nóra táborvezetőnek, a buszsofőröknek, minden ott dolgozónak és természetesen a Móra, Vécsey és Petőfi iskola pedagógusainak - Sallainé Török Anita, Ványiné Faragó Ivett, Bessenyei Gyula, Csapó Erika, Jakab László, Kállai Éva és Roma Ádám - áldozatos munkáját!