Szigligeti táborok

Hétfő reggel hat óra előtt már tele volt az egyik nyíregyházi bevásárlóközpont parkolója. Gépkocsik és két autóbusz várakozott. Könnyeiket törülgető anyukák, bőröndöt húzó apukák és mosolygós gyerekek indultak a buszok felé. Indulás előtt még egy-két jó tanács, a boltból gyorsan kihozott hajsampon és útra készen állt a csapat.


Elindult a második turnus

 

Ebben az évben ismét kedvezményesen táborozhatnak a nyíregyházi általános iskolások a város szigligeti gyermeküdülőjében. A Bárczi Gusztáv Általános Iskola tanulói a múlt héten táboroztak, hétfő reggel hat órakor pedig a második turnus indult útnak. Az Evangélikus Kossuth Lajos iskolából 92 diák ült autóbuszra, hogy egy hetet eltöltsenek a balatoni üdülőben.

 

Támogatás a várostól

 

A hat nap 30 ezer forintba kerül, de több mint 230, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, tartósan beteg, vagy nagycsaládos gyermek nyaralását 10-10 ezer forinttal támogatja Nyíregyháza önkormányzata. Rentkó Anna már tavaly is nyaralt a szigligeti táborban és nagy izgalommal várta az idei utazást. A diáklány azt mondta, nagyon jó lehetőség ez a nyaralás, hiszen együtt lehet a barátaival, az osztálytársaival. Jó programok és kellemes nyaralás vár rá az egy hét alatt. Anna azt mondta, fantasztikus, amikor 100 diák egyszerre élvezi a nyaralás pillanatait a tábor udvarán.

A szigligeti gyermeküdülő több éve van Nyíregyháza tulajdonában. Az elmúlt 5 év alatt több mint 5000 kisdiák tölthette ott vakációja egy részét, ami jelentősen megkönnyítette a szülők helyzetét.

Dr. Hudákné Fábián Nóra, szakmai koordinátor öt éve táborvezető. Tapasztalatai azt mutatják, a szülőknek óriási segítség az, hogy a nyári szünidő alatt különböző táborozási lehetőségekkel segíti őket a város. A táborvezető lényegesnek tartja azt, hogy a gyerekek megismerhetik Magyarországot és utazhatnak a nyári szünetben.

 

Színes programok biztosítják az aktív pihenést

 

A tábor hat napja alatt színes programok várnak a gyerekekre: ellátogatnak a Sárvári élményfürdőbe, Keszthelyre, Tihanyba, részt vesznek dzsiptúrán és badacsonyi hajókiránduláson. A kulturális programok mellett fürdőzésről és esti szabadidős elfoglaltságokról is gondoskodtak a szervezők.

Mikita Eszter