Színes programok a Jósavárosi Napokon!

Már hagyomány, hogy a Jósavárosban minden évben programokat kínálnak a környék lakóinak és a városrészbe látogatóknak. Közel öt évtizede minden augusztusban a Jósavárosi Napok keretein belül adódik lehetőség a kikapcsolódásra és a kulturált szórakozásra. Ebben az évben Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a Váci Mihály Kulturális Központ szervezésében valósulnak meg a kétnapos esemény rendezvényei.

 

Rendezvények pénteken és szombaton

 

A programok augusztus 12-én, pénteken kezdődnek. 15 órától a Jósavárosi Művelődési Házban kézműves foglalkozások várják a kreatív érdeklődőket, majd 17 óra 30 perctől a Röfi malac kalandjai című bábelőadást tekinthetik meg a legkisebbek. Az események 13-án, szombaton folytatódnak. 16 órakor a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoport felvonulásával kezdődnek a programok. A Robinson-dombtól az Arany János Gimnáziumig megy a menet, ugyanis ebben az évben ez az oktatási intézmény ad otthont a történéseknek. Ezzel a gyökerekhez tértek vissza a szervezők, hiszen a legelső Jósavárosi Napoknak is ez az iskola biztosította a helyet. Itt fellép többek között a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület, a Napfény Lányai Hastánccsoport és a Fényes Csillagok roma hagyományőrző formáció.

 

Fontos a hagyományok ápolása

 

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta, az élő és nagy múltra visszatekintő programsorozatot szeretnék továbbra is ápolni. Az igazgató hozzátette, azt szeretnék, hogy ebben a városrészben is magas színvonalú, kulturális esemény álljon a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére a nemzeti ünnep közeledtével.

 

Lesz tánc, zene és ügyességi verseny is

 

A nap folyamán mediball,- kutyás,- és harcművészeti bemutató vár az érdeklődőkre. Aki pedig mozogni szeretne, zumbázhat Lesch Zsófival, de bekapcsolódhat az Eastern Eagles Line Dance Club country táncaiba. A nap folyamán vért adhatnak a segíteni szándékozók, és megcsillogtathatják ügyességüket a THG Kft. vetélkedőin. A napot Gerome zárja, aki francia sanzonokat és örökzöld slágereket énekel a Jósavárosi Napok résztvevőinek.

ME.