Színház évadnyitó – A tapasztalatok alapján jó év vár a Móricz Zsigmond Színházra

Sikerrel zárult a nyári időszak és a VIDOR Fesztivál is a Móricz Zsigmond Színház számára. A Rózsakert Szabadtéri Színpadon és a Kossuth téren rendezett előadások, koncertek is népszerűek voltak, ezt pedig a bevétel és a nézőszám is igazolta. Az új évadban az előre megvásárolt bérletek, valamint az elmúlt időszak tapasztalatai alapján jó idényre számít a színház vezetősége.

Sikeres nyárzárás és egy népszerű VIDOR Fesztivál

Telt házas előadások és tapsviharok igazolják az idei sikeres nyárzárást a Móricz Zsigmond Színház számára. A nyári Rózsakert Szabadtéri Színpad és a VIDOR összművészeti programsorozatot szervező színház igazgatója, Kirják Róbert elmondta, a szabadtéri színpad látogatottsága a tavalyi évhez képest 57 százalékkal nőtt, a 12 saját és 7 vendég produkcióra pedig összesen több mint 15 ezer néző érkezett. Továbbá népszerűek voltak a gyermekfilmvetítések és a foci Eb három közvetítése is. A VIDOR Fesztivál ideje alatt a színház helyszínein összesen 121 színész, 26 előadás és több mint 7300 néző volt. A város főtere pedig szinte mindennap koncertektől volt hangos.

A nézőszámok azt mutatják, hogy a szabadtéri színpad előadásai is nagyon népszerűek voltak, illetve a VIDOR Fesztiválon is szinte minden előadásunk teljes telt házzal ment. Nehéz lesz ezt felülmúlni. Nem tudok mást mondani, csak hogy nagyon elégedett vagyok és bízom benne, hogy hasonló nyarak és VIDOR Fesztiválok következnek majd – mondta el véleményét és tapasztalatait az igazgató.

Sok bérletessel bővült a színház

A jegy- és bérleteladások száma sem volt kevés a nyári időszak alatt. Kirják Róbert elmondta: a bérletek értékesítése még júniusban indult el.

Júniusban elindult a bérletek értékesítése. A tavalyi évben nagyon nagy ugrás volt mind a Krúdy Kamara, mind a Nagyszínpad bérleteseinek az emelkedésében. Úgy néz ki, idén ezt sikerül majd felülmúlni. A Krúdy Kamarában már a 15%-ot meghaladta, a Nagyszínpadon pedig már közelít a 10%-hoz az emelkedés. Ez közel 400 új bérletest jelent a Móricz Zsigmond Színháznak. Úgy érzem, ez a szám azt mutatja, hogy jó irányba megyünk, mert egyre több néző nem elégszik meg azzal, hogy csak előadást nézzen nálunk, hanem bérletet szeretne – folytatta Kirják Róbert.

Nagy sikerű darabok a színház több helyszínén

Az igazgató a 2024/25-ös évadról is beszélt. Elmondta: idén nem lesznek olyan sűrűn előadások mint tavaly, azonban ettől függetlenül egy sikeres és jó évre számítanak. A Padlás, az Alul semmi, A király beszéde mellett több más neves előadás kerül középpontba az új évadban.

Az 5 fő bemutatóból 4-ben teljesen biztos vagyok, hogy közönségkedvenc lesz. A padlás, az Alul semmi, A király beszéde és az Aranylakodalom mind olyan cím, mely önmagában is vinné az évadot. De az irodalomkedvelők, a Kosztolányi rajongók minden bizonnyal a Pacsirta után fognak lelkesedni. Tehát a Nagyszínpadunk, abszolút úgy érzem, hogy nagyon jó címekkel, darabokkal megy végig az évad folyamán. A Krúdy Kamarában a Játszd újra, Sam!, illetve a Házassági leckék középhaladóknak szintén nagyon ismert címek. A Yermát viszont, biztos vagyok benne, hogy nem sokan ismerik, ez egy komolyabb, mélyebb drámai előadás lesz. Ez a trió, azt gondolom, szintén azt jelenti a bérleteseknek, hogy érdemes azt megvenni, mert ezt követően megint olyan élményekhez juthatnak, melyeket csak a kamarában kaphatnak meg, a Nagyszínpadon teljesen más élményt kapnak – mutatta be az elkövetkezendő év darabjait az igazgató, s hozzátette: a Krúdy Kamarában még a PÁNIK, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén című előadás is bekerült a bérletek közé.

Az évadnyitó előadás A padlás családi musical lesz majd október 19-én, emellett a gyermekek számára is terveznek programokat az idei szezonra. A legkisebbek láthatják majd az Ózt, a Ruminit, valamint Bogyó és Babóca legújabb kalandjait is megnézhetik. Továbbá vendég előadás lesz a Hisztis királykisasszony. A színházban meg is kezdődtek az első próbák, így nem kell már sokat várni, hogy teljesen beinduljon az idei évad.