Színvonalas programokkal emlékezik meg Nyíregyháza a magyar kultúra napjáról

Ebből az alkalomból Nyíregyháza MJV Önkormányzata is várja az érdeklődőket 17 órai kezdettel a VMKK Színháztermébe. Az ünnepi beszéd után átadják a „Nyíregyháza Város Kulturális Életéért Krúdy Gyula-díjat” és fellép Kautzky Armand, illetve Udvarhelyi Boglárka is. Persze, városszerte lesznek megemlékezések: elhozzák például Nyíregyházára, a megyeházára Kölcsey Ferenc: Hymnus, a Magyar nép zivataros századaiból autográf kéziratának és Erkel Ferenc Hymnusz partitúra kéziratának eredeti példányát is.


VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár – január 22-én 10.00 óra: ünnepi köszöntővel, majd fellépőkkel várják az érdeklődőket. Társrendezvény: 25 éves a Kállay Gyűjtemény – „A lovag-adományozók”. A tárlat március 15-éig látogatható.

Jósa András Múzeum – január 22-én 11.00 óra: a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett ünnepségre és kiállításra várják az érdeklődőket a múzeum nagytermébe. A tárlaton megtekinthető a Bessenyey család pipája, Bessenyey Anna levelei, valamint a Bessenyei Társaság értékes dokumentumai.

Magyar kultúra napja – SMOG január 22 – február 24-éig a Pál Gyula Teremben. Kiállító: Hadron
Művészeti Egyesület.

Az orosi fiókkönyvtár programja: január 22-én 13.00: Megemlékezés a magyar kultúra napjára.

Portréfotó-kiállítás. Magyar kultúra napja – Elszármazottak – Ki innen Ki ide portréfotó-kiállítás február 24-éig a Nyíregyházi Városi Galériában (földszinti kiállítótér). Kiállító művész: Csutkai Csaba fotóművész.

 

Fotó: Kohut Árpád