Szívünkről szívesen szakemberektől – Ingyenes szűrésekkel várják az érdeklődőket

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. (Megjelent a Nyíregyházi Napló szeptember 27-ei számában.)

A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal.

2019. szeptember 28-án, szombaton az Alapellátási Igazgatóság, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház immár hagyományteremtő módon szervezi meg a Szív világnapi rendezvénysorozatot, melyhez második alkalommal a kórházi fenntartásban működő Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott.

Ingyenes szűrések

Látogassanak el a Szívünk Napjára és vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, melyet az Egészségfejlesztési Iroda ingyenesen biztosít: vércukorszint-,  vérnyomás-,  test­zsír­százalék-mérés, oxigénszaturáció-vizsgálat, haskörfo­gat-, testsúly-, testmagasságmérés, testtömegin­dex-számítás, kilégzési kapacitás mérése. Nemcsak értékeket kapnak, hanem egy teljes kiértékelést, szakvéleményt, mely megmutatja azt, hogy mekkora a kockázata a kardiovaszkuláris betegség kialakulásának. A Kossuth téren ingyenesen vehetnek részt ezeken a szűrővizsgálatokon!

Programok

10.00–10.10 Megnyitó

10.10–10.20 Köszöntő

10.00–14.00 Színpadi programok és forgatag (Street Dance School, újraélesztés gyakorlat, arcfestés, csillámtetoválás)

10.30–11.30 Interaktív egészségügyi és újraélesztés előadások

10.20–15.00 Egészségügyi szűrések