Szombaton fél 5-től várják a szurkolókat a Szabadtéri Színpadra

Nyíregyházán is sokan kíváncsiak voltak az EB magyar–osztrák meccsére, majdnem ezren döntöttek úgy, hogy a Benczúr téri Szabadtéri Színpad óriási kivetítőjén nézik meg a mérkőzést. A becslések szerint 900 nyíregyházi szurkolt együtt a magyar válogatottnak. A hangulat végig fergeteges volt, a közös gólörömök miatt mindenki úgy érezhette, mintha élőben a stadionban nézné a mérkőzést.

 

850 FŐT TUDNAK FOGADNI A SZABADTÉRI SZÍNPADON

 

A magyar válogatott legközelebb szombat este lép pályára a franciaországi EB-n. A következő ellenfél a Portugáliával döntetlent játszott izlandi csapat lesz. A nyíregyházi szurkolókat most is várják a Szabadtéri Színpad kivetítője elé, de a beléptetés szombaton másképp történik.

– A magyar–osztrák mérkőzésre 400–500 szurkolót vártunk a Szabadtéri Színpadra, de ennél jóval többen jöttek – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője. – Mivel a létesítmény 850 férőhelyes, sokan nem tudtak leülni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a belépők létszámát limitáljuk, 850 főnél azt fogjuk mondani, hogy a nézőtér sajnos megtelt. De ez mindenhol így van, akár egy kávéházban is, ha telt ház van, látják az emberek, hogy nincs több hely, akkor nem tudnak többen bemenni.

 

KAPUNYITÁS: FÉL 5-KOR

 

A Szabadtéri Színpad székeit érkezési sorrendben foglalhatják el a szurkolók. A mérkőzések előtt a kapunyitást minden alkalommal 5 órára tervezték, de ez módosul: szombaton már fél 5-kor kinyitják a Szabadtéri Színpad kapuit. Kirják Róbert azt mondta: ha a 850 ülőhely megtelik, 40–50 drukkert állóhelyre még beengednek, de csak úgy, hogy ne zavarják a székeken ülők kilátását.

 

ITALT NEM LEHET BEVINNI

 

A Szabadtéri Színpadon szurkolókat arra kérik, hogy sem alkoholos italt, sem üdítőt kintről ne hozzanak be magukkal, a létesítmény több pontján büfé áll a vendégek rendelkezésére, ahol, a keddi tapasztalatok után, nagyobb mennyiségű áruval és több eladóval várják majd a szurkolókat.

 

TÖBB HELYSZÍNEN IS SZURKOLHATNAK A FOCIRAJONGÓK

 

Szombat este Nyíregyházán a Szabadtéri Színpad mellett, a Szabadság téren a VMKK melletti sörsátorban és a Parkfürdő területén felállított kivetítőn is meg lehet majd nézni az EB meccset.

F. A.