Szombaton felcsapódik a rajtszalag - Az U19-es EB-vel indul a salakmotoros idény

A hétvégén U19-es EB futammal elkezdődik a hazai salakmotoros szezon. 10 országból érkeznek versenyzők, van közöttük olyan, aki már korosztályos világbajnok. Hazai motorosnak is szurkolhatunk. 

Megkezdődik az idény a Nagyhalász Speedway Ringen, szombaton először rendeznek salakmotorversenyt a pályán. Az U19-es EB futamon több ismerőssel találkozhatnak a szurkolók.  A verseny egyik legnagyobb esélyese Mateusz Cierniak, aki tavaly megnyerte Nagyhalászban a MACEC Kupát, jelenleg a lengyel Extraligában indul, és remek pontátlaggal rendelkezik. 

A másik lengyel versenyző ,Michał Curzytek is kiváló adottságokkal rendelkezik, ő is az Extraligában húzza a gázt. A cseh Petr Chlupáč-ot sem kell bemutatni, aki már nagyon sokszor járt Nagyhalászban, és képes arra, hogy borsot törjön a többiek orra alá. De rajtuk kívül is vannak esélyesek. 

- Itt lesz a német Ben Erst is, aki a 250 ccm-es kategóriában világbajnoki címet szerzett, nagy tehetség. Komoly versenyt láthatunk, ezeknek a fiúknak az a céljuk, hogy egyszer a GP-ben indulhassanak, így nagy csatára van kilátás - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A napokban szerettek volna edzést rendezni a pályán, de a hirtelen lezúduló sok eső ezt megakadályozta. Magyar motoros is lesz a mezőnyben, Füzesi Richárd személyében. Az U19-es EB futamot júniusban GP kvalifikáció követi, és ebben az évben további versenyeket terveznek a Speedway Ringen. A szombati versenyre az érvényben lévő jogszabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők mehetnek be, illetve a 18 év alattiak ilyen okmánnyal rendelkező felnőtt kíséretében. Akik már beadatták az oltást, de még nem kapták meg az igazolványt, letölthetnek egy mobil applikációt a telefonjukra. A Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikáció segít igazolni azt, hogy védettek. A belépéskor ezt is elfogadják a szervezők.