Szórakozva tanulnak a gyerekek a Múzeumfalu táborában

A gyertyakészítés mesterségével ismerkednek a gyerekek az anarcsi portán. Ez a kézműves foglalkozás is színesíti a programpalettát a Sóstói Múzeumfalu napközis táborában. Három turnusban több mint ötszáz gyermek nyaral a skanzenben. Van, akinek annyira tetszik a tábor, hogy már négy éve rendszeresen részt vesz rajta.

– Azért szeretek ide járni, mert nagyon jók a programok, nemezt készítünk, tányért festünk, és emellett nagyon sok barátom is van itt – mesélte lelkesen Veszeli Olivér.

 

Játszva tanulni

 

További képekért kattintson a fotóra!

A gyerekek a virágsablont körberajzolják a deszkán, majd kifestik. Így készítik el régen használt tulipános láda mintázatát. Dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgató kiemelte, úgy állították össze a programokat a táborban, hogy a kisdiákok nemcsak szórakozhatnak, hanem játékos, könnyed formában tanulhatnak, megismerkedhetnek a népi hagyományokkal is.

 

Egész nyáron táborozás

 

A Múzeumfalu mellett a sóstói Kis Vakond Tábor kapui is nyitva állnak már a gyermekek előtt. A nyíregyházi önkormányzat idén is segíti a családokat abban, hogy az iskolás gyerekek a szünidő egy részét tartalmasan tölthessék, minél kevesebb anyagi ráfordítással. Nyíregyháza ezen a nyáron 1600 gyermek táborozását támogatja 20,4 millió forinttal. A hagyományőrző és a képességfejlesztő táborok mellett a gyerekek az Arany János Iskolában úszó-, Sóstóhegyen és a Szőlőskertben pedig nyelvi táborban vehetnek részt, de lesz még foci- és Göllesz tábor is.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Szarka Lajos