Szöszmötölő – Kreatív foglalkozás a Jósavárosi Művelődési Házban

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával az Egymásért-Családok Egyesülete ingyenes Szöszmötölő kézműves foglalkozásokat szervez az idei nyáron, július 19. és augusztus 21. között. A program minden szerdán várja az óvodás és általános iskolás gyerekeket a Jósavárosi Művelődési Házban, ahol kreatív tevékenységeken vehetnek részt.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával az Egymásért-Családok Egyesülete idén nyáron ingyenes Szöszmötölő foglalkozásokat szervezett óvodás és általános iskolás gyerekek számára a Jósavárosi Művelődési Házban. A foglalkozások szerdánként várják a fiatalokat, hogy kreatív tevékenységekkel és közösségi élményekkel gazdagodjanak. Az egyesület 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan családi programokat hozzon létre, amelyek a lakótelep számára addig hiányoztak, és közösséget építenek.

„Közel 20 éve tart az együttműködés a Váci Mihály Kulturális Központ és az Egymásért-Családok Egyesülete között. Ennek keretében minden szerdán délután Szöszmötölő kézműves foglalkozásokat tartunk a Jósavárosi Művelődési Házban, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek. Idén, az önkormányzat támogatásának köszönhetően, minden héten szerdán várjuk az alkotni vágyó gyermekeket” – mondta el Petróné Nyisztor Erika, a Váci Mihály Kulturális Központ marketing munkatársa.

Az óvodások és általános iskolások számára tervezett Szöszmötölő program két részből áll. A gyerekek kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, ahol papírmunkákat készíthetnek, például strandtáskát papírból. Azoknak, akik kedvet kapnak, a kreatív tevékenység után lehetőségük van részt venni sportos vetélkedőn is, ahol különféle sorversenyek és ügyességi játékok várják őket.

„Elsődleges célunk az volt, hogy olyan családi programokat szervezzünk, amelyek hiánypótlóak a lakótelep számára. Egyesületünk, amely az alapítók által az Egymásért-Családok Egyesülete nevet kapta, 2002 óta folyamatosan kínál programokat, amelyek mára két fő profil köré szerveződtek. Az egyik az egészségmegőrzés, különféle mozgásformák felkínálásával az itt élők számára, a másik pedig a gyerekekkel való foglalkozás, különösen kreatív kézműves tevékenységek keretében. Korábban nyári táborokat is szerveztünk, és immár több mint 10 éve működik nyaranta a Szöszmötölő programsorozatunk, amely során olyan alkalmakat kínálunk, amelyek a gyerekek kreativitását fejlesztik, gyakran családi jelleggel. Idén pályázati támogatás révén lehetőségünk nyílt arra, hogy hetente rendszeresen tartsuk ezeket az alkalmakat. Ez még szokatlan az itt lakók számára, így a résztvevők száma változó, de mindig nagy szeretettel várunk mindenkit” – nyilatkozta Bodnár Sándorné, az Egymásért-Családok Egyesülete elnöke.

Bodnár Sándorné kiemelte, hogy az egyesület részt vesz a Jósavárosi Napok sportnapján is, amelyet augusztus 16-án, pénteken rendeznek meg. A rendezvény a Jósavárosi Művelődési Ház előtti téren lesz és délután 16 órakor kezdődik.